endüktif sensör ledi

Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
547
Puanları
1
arkadaşlar ve sayın ustalarım endüktif sensör metal cismi görünce çıkış veren bir eleman dogrumudur bu elemanın arkasında bir led var sensör rulman üzerindeki metrel cismi algılıyor sensör çalışınca bu ledin sürekli yanmasımı gerek yoksa yanıp sönmesimi ...
yılllarını bu işlere vermiş olan piyasada çalışan bir arkadaşa sordum led sürekkli yanmalı yanmıyorsa sistem sıralı şekilde çalışmaz dedi bana göre metal cisme göre çıkış verdiği için yanıp sönmeli bu konuda bilgi verebilirmisiniz
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sensörün kontağı nedir?
Sensör NC ise cismi görmeden sürekli yanar cismi gördüğü zaman NO konumuna geçer
Sensör NO ise cismi görünce yanar NC konumana geçer cismi tekrardan görmesse kendi konumu NO ya geçer.
Sürekli hareketli bir yeri algılıyorsa ışığın yanıp sönmesi lazım
 
Merhaba teknisyen063, bahsi geçen konudaki endüktif sensor 2 tip modeli vardır.
1.si endüktif/proximity sensor metal-plastik-cam üçlüsünü algılayan katı hal sensorleridir. Bunlar yorum yapan weron isimli kullanıcının dediği gibi NO ve NC kontak verip sistemin işleyişine göre çalışır.
2.si ise 360derece eksantrik makinalarının sürekli çalışmalarında devir bekçisi olarak kullanılır bunların kullanim alanı 2 telli ve 3 telli olarak pulse verme düzeneğinde çalışır(tek kontak) hareket aldığı müddetçe çalışır. Senin tabirince ışık yanıp yanıp söner .. umarım aydınlatmışımdır.
 
Önüne metal yaklaştırdığında üzerindeki led yanar. ve led yandığı anda sensörün tipine göre (npn,pnp) kontak çıkışları değişir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,753
Kullanıcılar
450,173
Son üye
selmantufekci

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst