Fatek LoadCell Modülü

Katılım
26 Ocak 2007
Mesajlar
112
Puanları
1
Yaş
39
Arkadarlar Fatek Loadcell modülü kullanan varmı, varsa modülle ilgili bilgi verebilirler mi performansı nasıldır vs.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Ağırlık ölçümlerinde genelde kullandığım analog çevirici parazitlere sebep oluyordu... Ama şimdi bu modül sayesinde öyle bir problemim kalmadı. Herkesin bu modülü kullanmasını öneririm.
 
Loadcell uygulamalarında herkes gibi analog çevirici kullanmak zorunda kalıyorduk. Analog çevirici kullanıldığı içinde parazitlerle uğraşıyorduk. Fatek Loadcell modülü sayesinde bu sıkıntılardan kurtulduk.
Daha geçen ay Fatek PLC ile 8 adet loadcell ve 8 adet Lineer enkoder kullandığım koltuk çekme test makinası uygulaması devreye aldım. Tek kelimeyle harika bir performansı var.
Şu anda bir projemde 4 adet Loadcell kullanılacağı çözücü ve sarıcı sistemi devreye alacağım, bunda da bir sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum.
 
Eminimki bu modül yeni bir çığır açıcak paketleme makinaları başta olmak üzere uygulamalarımızda kullanıyoruz çokda memnunuz herkezin şu analoğ çeviricilerden kurtulup bu ürünü denemsini tavsiye ederim...
 
bende kullandım bir arkadaşımın tavsiyesi ile gerçekten çok kabiliyetli bir PLC imiş umduğumdan fazlasını buldum desem yeri vardır. Ayrıca bu konuda teknik destek olarak çok iyiler herşey için teşekkürler..
 
arkadaslar elbette onemli bir kazanc bu tip moduller cunku eskiden parazit ayri bir sorundu fakat sanki hepinizin gozunden kacmis gibi geliyor bana sistemde iki ayri donusturucu vardi birincisi kulanilan analog donusturucunun gecikmesi nedir ne kadar zamanda benim agirlik degerimi 0-10 volta donusturuyor.daha sonrada benim 0-10 voltu donusturdugum analog digital cevirici acaba bunu nekadar surede ceviriyor vede plc nin cevrim zamani ne kadar acaba diye bircok bilinmeyenle ugrasmakta vede ben sahsen bunlarla kafa yormamak icin acikcasi baykonun lm3 dolum indikatorunu takip sadece kontakla ugrasiyordum en sonunda fatek bunu gormus vede boyle bir modul cikarmis fakat yinede burada bazi konularda sizin uzmanligina kaliyor isler aslinda mesala sifirlama dara alma vs konulari sizin uzmanliginiza kaliyor yani yazilima kaliyor
herkese iyi vede dogru tartmalar
 
Baykonun dijital transmitter ürünleri var.Loadcelden gelen sinyalleri direk PLC nize değişik haberleşme protokollerinde gönderiyor. web sayfasının incelemenizi tavsiye ederim.Özellik bakımdan 24 bit A/D 800 cevrim/sn.100.000 taksimat gibi üstün özellikleri var.Ayrıca modbus 485 üzerinde 31 adede kadar bağlayabiliyorsunuz.
 
sayın hmstr baykonun urettıgı aslında cokdaha guzel bır urunu mevcut bır proje ıcın ınceledım vede ben projelerımde artık loadcellden analoga cevır yok plc de analog gırıs kullan bunu yapmayacagım bu urunle baykon benım yerıme loadcellı cevırıyor vede bana sadece haberlesme ıle bunu okumak kalıyor ayrıca bana sıstemın hareketsız oldugunu ve kefenın bos oldugunu gostermekle kalmıyor ben ona dara al olcume basla ve dara sıl gıbı komutları gonderebılmekteyım.su anda yurtdısında kullanılan urunle ılgılı detaylı bılgı paylasımını baykon fırmasının ıznını aldıktan sonra ancak sızle paylasabılecegım
 
PLC ile yapılan uygulamada loadcell ile plc arasına ister analog ister modbus herhangi bir arayüz kullanmadan bağlanmak her zaman en sorunsuz yöntemdir,

bu açıdan fatekin modülü PLC kullananların işini oldukça kolaylaştırdı

eğer uygulamanda baykon yada esit herhangi birinin standar özelliklerini kullanmıyorsan loadcell modülü daha sağlıklı olur
 
Tamam arkadaşlar herşey güzel loadcell süper şey hepiniz aynı şeyi söylüyorsunuzda biride çıkıp nasıl kullanacağız nasıl bağlayacağız nasıl olur kimse söylemiyoda anlatmıyorda sadece reklam yapıyorsunuz :) bilmeyenlere yardımcı olun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,653
Kullanıcılar
450,150
Son üye
Sqnax

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst