glcd bilimsel hesap makinesi YARDIM

erenet

Üye
Katılım
2 Eki 2008
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar ben glcd kullanarak bilimsel hesap makinesi yapmak istiyorum cos(x) değeri girilince ekranda grafiğin çıkmasını istiyo hoca (hangi değeri girersek onun grafiği) ccs c ve 16f877a kullanacağım ama bazı sorularım olacak sizlere
1. sizce hangi glcd yi kullanmalıyım WG12864B mi PGM12864A yoksa farketmez mi?
2. ben toplam 18 tane buton kullanıcam çünkü normal 4 işlemden fazla sadece 2 buton fazla sin cos 4x5lik bi keypad mi yapıyım yoksa 4x4 luk keypad alıp 2 butonu ayrıcamı kullanıyım ve 4x5lik keypad ccs c de nasıl sürülür yardımcı olursanız çok daha iyi olur grafik ve kodlarla ilgili de soracak sorularım var fakat ilk önce bunları halletmek istedim sonra koda girişicem yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
 
kullanacağın grafik lcd farketmez ama ben WG olanı kullanmıştım.sadece kullanacağının datasheetini incele ki bacak bağlantıları yanlış olmasın.bence hazır keypad alıp 2 butonu ayrıca kullanmak daha kolay ama 4X5 yaparsan da aynı matris oluşturup tanıtma mantığıyla yani 4x4ün mantığıyla aynı şekilde tanıtabilirsin

ayrıca biliyorsundur belki ama benden uyarması keypad ve butonlarda mutlaka pull-up direnci kullan ben öğrenciyken pull-up direnci yüzünden tez çalışması yanan arkadaşlar gördüm çünkü.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
teşekkürler arkadaşım tavsiyelerin için fakat keypade direk besleme vermiyorum pullup la 5 v açekersem sürekli 1 olacak keypad ve nasıl tarama yapıcam istersen ben bitirdiğimi düşündüğüm devremi sana atayım bir bakıp yorumda bulunursan çok sevinirim.
 
evet olabilir.istersen özelden ya da burdan gönder çizim ya da simülasyon dosyanı veya açıklamanı.tam olarak nasıl birşey yaptığını bilmiyorum ama ben genellikle keypadi sürekli taramak yerine kesme kullanmayı tercih ediyorum.sen bi gönder bakalım.
 
keypad(tuş takımı) bacak bağlantıları nasıldır bana yardımcı olursanız memnun olurum.
 
Kaça kaçlık keypad için soruyorsun.Nette bir ararsan hemen bulursun şifreli kilit vs diye ararsan oralarda daha net bulursun.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,193
Son üye
Kronoss

Yeni konular

Geri
Üst