Hareket Sensörlü ve Anahatarlı led nasıl yapabilirim

Hsnozer

Üye
Katılım
5 May 2024
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
24
Merhabalar,
Mutfağıma tezgah altı için led aydınlatma çekicem fakat yapmak istediğim devre şu şekilde anahtara bastığımda led sürekli yansın kapattığımda hareket sensörü ile yansın istiyorum elimde hem vaviyen hem komitatör hemde normal anahtar var ve birde pır sensörüm var bağlantılarını nasıl yapmalıyım vaviyen ile bir kaç deneme yaptım ama başarılı olamadım aklımdaki en başta vaviyen devresine 2.vaviyeni sensör olarak bağlamaktı fakat tam olarak bağlantılarını yapamadım yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Şu şeklide yapa bilirsin anahtarın olduğu kısma komütatör anahtar takıp 1 anahtar ile sürekli çalışır ikinçi anahtar ile sen sör ile çalışır.
1. Anahtar direk led trafosunun faz girişine bağlayaçaksın.
2 Anahtarın çıkışını hareket sensörün faz girişine vereceksin sen sör cıkış kablosuna da led trafonunun faz girişine bağlayaçaksın.
1714929804095.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,388
Mesajlar
917,182
Kullanıcılar
450,273
Son üye
rawengineer

Yeni konular

Geri
Üst