Havuz suyunu ısıtmak.

Havuzdaki su direkt solar sistemden ısıtılmaz,başka bir kaynaktan eşanjörle alınabilir. Plakalı eşanjörler çok kullanılır su tesisatlarında, siz de iyi bilirsiniz.

Yapan firmalar mutlaka vardır, ben ezbere yapılmasına karşıyım.

Beyin fırtınası yapılabilir tabi :)
Bilmiyorum hocam. Benim ustam babam, onun öğrettiklerine araştırma ile ekliyorum. Asıl mesleğim de su tesisat değil aslında ama baba mesleği olduğu için merak var.

Plakalı Eşanjör nedir gerçekten bilmiyorum. Kalorifer tesisatına devir daim ekleyince oluşan basıncı dengelemesi için eklenen denge kabını da yeni öğrendim donanım forumdan :(
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Şimdi baktım da, bunu suyun içine mi sokmak lazım :) kalorifer peteği soksam nasıl olur acaba. [emoji1] fakat mantıklı... Suyu doğrudan cama sokmak yerine metal birşeyi suya sokmak daha mantıklı.

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
http://www.gunessistemleri.com/havuzisitma.php

camsizkollektor.jpg


http://www.isipompasi.net/isi_pompasi_havuz_isitma.asp

bunlara bakın...
 
Havuzu hem sogutma uygulamasi ayrica isitma uygulamasi daha once bir otelde ve akvaryumda yaptik. Ancak hesaplamalarini ben yapmadim.

Kesinlikle esanjor kullaniliyor ve deyayli hesaplamalari var. esanjor bir isi degistiricisidir. iki ayri akiskandaki isiyi bir biri arasinda transferini saglar. birbirine karistirmaz.
 
plakali-borului-ejanjor-karsilastirma.jpg

plakali-isi-ejanjoru.jpg


Plakalı Isı Eşanjörü önde daha mantıklı seçenek havuzu rasgele birini yaptırmak da büyük cesaret...
doğru kişi, şirket yapsaydı ısıtmak için uğraşmazdın.
 
o zaman şuan piyasada olanlar ya doğmamış yada alakaları olamıcak durumdalarmış...
 
Maalesef. Dede yapımı, torun düzeltmeye çalışıyor :)

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Havuz mersinde, denize baya yakın. Şu an açıkta fakat etrafta binalar olduğu için üstü kapatılacak. Ortam sıcaklığı şu aylarda bile gündüz 25 derece. Fakat pazartesi parçalı bulutlu görünüyor.

Burası bir otel. Reklam olmayacaksa isim verebilirim.

Buraya güneş enerjisi ile müşterilere sıcak su için sistem kurduk resim atıyorum. Acaba havuzu da ısıtabilir miyiz dedik :)

72d180152f04ea958e2994345033a8da.jpg
Çalışmadı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,652
Kullanıcılar
450,149
Son üye
yusuf_19034

Yeni konular

Geri
Üst