Işıldak düştüğü için çalışmıyor.

@by lent
6 volt ile şarj olursa iyi o zaman o devreye ihtiyacım yok o zaman sağ olun.

Aküden anahtara gitmiyor sanırım aküden devreye gidiyor + ve - ( Kırmzı ve siyah bunları biliyorsunuz gerçi ama ) kablo olarak, anahtarda ise sarı, kahverengi ve yeşil kablo var tabi devredeki ayrıntısını bilemem ben.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
@by lent
Ledleri devreden söküp, denedim yandılar: Büyük led olan kısım yani 16 led olan kısmın bütün ledleri yanıyor, küçük kısım yani 3 led olan bölümün 2 ledi yanıyor bir led yanmıyor; led bozulmuş sanırım daha öncede yazmıştım gerçi.
Resimden de anlaşılıyor gerçi sizin işaretlediğiniz kısım - oluyor yani gri kablo beyaz kablo ise + oluyor.
48O4Qp.jpg


NWJPXk.jpg


Küçük bölümün yani 3 led olan kısmı resimlemedim artık :)

Alttaki resimde devredeki elemanlardan bir tanesinin ikiye bölündüğü gözüküyor, sanırım sorun orada onun yüzünden yanmıyordu ledler heralde, ben biraz ayırdım belli olsun diye o kadar ayrık değildi.

V6RdDv.jpg


Birde ben o anahtarı nasıl kullanabilirim? 6 tane bacağı var; sarı, kahverengi ve yeşil kablolar bir sırada lehimlenmiş.Sarı kablo direkt büyük kısımdaki led kartına gidiyor, yeşil kablo devrede S2 diye yazan yere gidiyor sanırım switch açılımı, kahverengide S1 yazan yere gidiyor devrede.
Anahtarı nasıl çalıştırabilirim eskisi gibi ama devre olmadan?
 
Kırık eleman zener diyod üzerinde yazı var 5v6 gibi yani 5,6v diye parçacıdan alabilirsin, anahtara gelince aküden gelen kırmızı kabloyu anahtarın orta ucuna bağla, ledlerin birini anahtarın bir diğerini diğer tarafa şaseyi de yine aküden ledlerin şasesiyle birleştirdin mi tamadır.
 
@by lent
Teşekkür ederim.
ZD4 yazıyor açılımı sizin yazdığınız sanırım, devre önemli degil akü dolduktan sonra teşekkür ederim bilgi için.
Anahtarın bir sırasındaki uçlar dolu, sol dolu sağ boşta bırakılmış.
Kahverengi ortada ben ona bataryanın + kutpunu bağlasam, yeşil kabloyuda büyük ledleri, sarıyıda diğer küçük ledi bağlıyorum - kutpa ledlerin eksisi ile birleştiriyorum değil mi yani doğru mu?
Sağ kısımların boş olması neden acaba?
Bir iki gün sonra deneyeceğim sonucu bildiririm anahtar bölümünü devre kalsın şimdilik teşekkür ederim tekrardan.
Sağ olun.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Bugün denedim, yazdığınız şekilde yaptım oldu ancak küçük bölümdeki ledlerin ikisi yanıyordu sonra biri yanmaya başladı şimdi ise hiç yanmıyor üstlerine vurunca yanıp sönüyor onlar düşmeden bozuldu sanırım.

Teşekkür ederim çöpe atılacağına değerlendirmiş oldum, sağ olun.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,652
Kullanıcılar
450,149
Son üye
yusuf_19034

Yeni konular

Geri
Üst