invertörü dijital potansiyometreden ayarlama

mustafaöz

Üye
Katılım
10 Şub 2008
Mesajlar
74
Puanları
1
merhaba arkadaşlar. enda hamsi invertörün hız ayarı enda EDP 141 dijital potansiyometre yapılabilirmi. ? ve bu nasıl ulur. eğer yapılamazsa enda hamsi invertörün hız ayarını başka türlü hangi dijital potansiyometre ile nasıl yapabilirim. (üzerindeki kontrol panelinden hariç) yardım edermisiniz. şimdiden hepinize teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Dijital potansiyometre ile daha önce omron ile kullandım uygulaması basittir sonuç olarak 10 v cıkısı analog inputa gnd ucunuda analog 0 ile bileştirdiğinde voltaj seviyesine göre hız kontrolü yapar
 
Enda Hamsi inverterin mutlaka kontrol panelinden(Local) veya dışarıdan(Remote) kontrol için mutlaka programlama seçeneğinde local yada remote seçeneği vardır.Senin burada yapman gereken inverteri "remote" moduna alıp dijital pot'un 0-10 volt çıkışlarından inverterin 0-10 volt girişlerine bağlıyarak kontrol edebilirsin.Burada esas yapman gereken inverterin kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyup bağlantıyı ona göre yapmandır.
 
dijital olarak hız ayarı yapmak istiyorsanız
bunu operator paneli pano kapağına taşınan bir cihazla veya dijital girişlere push buton bağlayarak daha pratik bir şekilde yapabilirsiniz. detaylı bilgi isterseniz özel mesajla iletişim bilgilerinizi gönderirseniz yardımcı oluruz.
 
sn. ibrhmkc. evet dijital hız ayarı yapmak istiyorum. mesaj adetim yeterli olamadığı için size özel mesaj atamadım. inverter enda hamsi (0,37 kw) dijital potansiyometrede enda edp141. potans ın üzerinde 1 sabit bacak ve bu sabit bacaktan çıkış olarakta NO kontaklar var. bun haricindede 10v output ve gnd uçları var. inverterin ise AIN, dc 10v output ve gnd uçları var. acaba cıhazı NPN demi çaıştırmak gerekli? bir türlü dijital potansiyometre ile deviri oynatamadım.. bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olun
 
Dijital potansın 10v outputunu İnverterin AIN ucuna bağla Dijital potun gnd ucunu inverterin gnd ucuna bağla bu şekilde bağladığında dijital pottan cıkan gerilime göre hız ayarı yapman lazım fakat kullanma kılavuzundan bir kontrol et referans giriş ucunun AIN olarak ayarlı olması lazım yoksa referans olarak dijital potu görmez
 

Forum istatistikleri

Konular
128,311
Mesajlar
916,597
Kullanıcılar
450,146
Son üye
ashhh

Yeni konular

Geri
Üst