inverte patlama sorunu

patlamanın birçok sebebi olabilir.Geridönüşüm tesisi yada nem ,metal tozları içeren ortam ise ortam şartlarından cihaz patlamıştır.cihazı tamir ettirip ortamdan izole etmelisin.
Tamir görmüş ise cihaz işçilik yada malzeme sebebiyle patlamış olabilir genelde igbt modul sürmede hata yada modullerle olan hattın temas etmemesi cihazı patlatır cihazda sağlam bişey kalmaz patlama neden kaynaklandı bulup cihazı öyle devreye alın yeniside patlar
Benim bir geridönüşüm tesisinde devreye aldığım yeni cihaz 3-4 saat sonra patladı
patlayan cihazları tamir edildi ve ortam için devreler reçine kaplandı bir daha sorun olmadı
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bizde bu sorunu yasiyorduk, kompanzasyonda sabit kademeler biraz fazlaydi,sabit kademelerin tamamini iptal edip, kompanzasyonu otomatik kullanmaya basladik simdilik sorun yok.
 
tebrikler , tebrikler. ama konuya cevap vermek için 12 yıl 1 ay 4 gün kadar geç kalmışsınız ama ne önemi var ki. zaten 12 yıl dediğin nedir ki sanki dün değil mi? yani güzel insan engin bilgi ve tecrübelerinizi güncel konularda bizlerle paylaşanız da aydınlansak daha iyi olmaz mı? güzellikler sizinle olsun.
 
Aradan cok uzun zaman gecmiş ama böyle bir durumla karşılaşan olursa aklına NEM yoğuşması gelsin. Başıma gelmisti. 🙂
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,527
Kullanıcılar
450,130
Son üye
akınfarad

Yeni konular

Geri
Üst