Isıtıcı Gücünü Düşürmek

teknkr

Üye
Katılım
17 Ara 2008
Mesajlar
253
Puanları
1
Konum
yeryüzünde bir garip
Merhaba: 3000w ısıtıcının gücünü 1500w a nasıl düşürürüz faz girşine yüksek akımlı diodu seri bağlasak olurmu bilen arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum.
 
ısıtıcının gücünü değistiremezsiniz sarımı o gücü verecek şekilde sarılmıştır.fakat sorununuz sistemde ani ısı yükselmesi vede kontrol dışına cıkması ise pid kontrol ile ilgili bölümü incelemenizdir
 
3000 watlık ısıtıcınız infrared ısıtıcı mı yoksa quartz ısıtıcılardan mı?

Quartzsa ve minimum 2 adet lambası olanlardansa 2 adet lambayı seri bağlayarak gücü yarıyarıya düşürebilirsiniz.

Ama infrared ise nasıl yapılacağı hakkında fikrim yok.
 
Selamujn aleyküm
Bu ısıtıcıların zamanındalambalarını toptan alıyordum tanesi 1TL di. Bunların düşük kapasiteli mesela kısa olanları oluyordu. Siz bu tip malzemeyi direk bağlasanız probleminizçözülebilir.
Belki fazla ısıttığından şikayetçisinizdir. Teorik olarak bir trafobağlasanız 220 voltu mesela 110 volta düşürseniz gücü dört kat düşürmüş olursunuz.(kabaca ifade ediyorum) Bu durumda daha az ıısınan telin zarar görme ihtimaliyok gibi. Bunun yanında direnç ekleyrek de daha az akım çekmesişni sağlayabilirsiniz, direçteki ısınma da aynı ortama transfer edilirse enerji kaybı olmaz.
Yalnız infrared ısıtıcı belirli bir ısınma durumunda belirli bir sıcaklıkta ışınımı yükselir ve ışığını görenleri direk ısıtır. Ortam ısınmasa da ışığı görenler ısınmış olur. Eğer bu özelliğine alışılmışsa gücü azaltmanın sonucu tel daha az ısınırsa ışınımı da azalır ve ışığı eskisi kadar ısıtıcı olmayabişlir.
Bunların yanında sarılmış olan tele ortadan veya bu tip bir mesafeden akımı verip ve de direnç bağlarsanız telin daha az kısmını kullanmış olabilirsiniz. Bu durumda elektrikçi arkadaşlar gerekli düzeneği inceleyebilirler.(sitedeki arkadaşları kast ettim.)
Hayırlı günler dilerim.
 
Tek diyot bağlarsanız yarım dalga doğrultucu elde etmiş olursunuz.Çıkış geriliminiz giriş geriliminin yaklaşık yarısına düşer.Aynı rezistansı diyotun arkasına bağlarsanız gücünüz yarıya değil dörtte birine düşer.750 Wattlık ısıtıcı elde etmiş olursunuz.
 
Güçlü triyak kullanılarak yapılmış bir Dimmer ile ısıtıcıyı istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz.Şebekeden çekilecek akım 15 Amper civarında olacağından kullanılacak triyak veya tristörün 35 Amperden düşük olmamasına dikkat edin.Kolay gelsin.
 
En pratiği dimmer devresi sanırım.

Eğer ısıtıcı ile fiziksel olarak oynayabiliyorsanız, ısıtıcı telini ortasından kesin olsun bitsin. Böylece güç iki katına çıkar. Girişine de bir diyot bağlarsınız. Bu sefer de güç 1/4 üne iner. Sonuçta toplam gücün yarısını elde edersiniz ( çok mu fantastik oldu ne? )
 
ısıtıcının gücünü düşürmek yerine 1500w lık başka ısıtıcı kullanılsa daha iyi değilmi
 
bende 3200 w ufoyu 2000 w düşürmek istiyorum, bunun içinde bir rezistanscıdan 2000 w rezistans alacağım, fakat elimdeki ufonun eni uzun alacağım rezistansıda epey germem gerekecek, yay aralıklarının uzaması çekeceği akımı etkiler mi? etkilerse nasıl etkiler?
 
ufoların en uzunu yanlış hatırlamıyorsam 90cm olması lazım teli bir tarafdan takın diğer tarafdan çekin ve öyle kalsın ,eğer elinizle önceden uzatırsanız sonra gevşek kalan yerler daha fazla ısı yapar ve tel oradan kopar

rezistans camını kırmamaya dikkat edin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,388
Mesajlar
917,179
Kullanıcılar
450,273
Son üye
rawengineer

Yeni konular

Geri
Üst