Isıtmak için parça?

rigby

Üye
Katılım
11 Tem 2014
Mesajlar
44
Puanları
1
Arkadaşlar Selamın Aleyküm konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum yanlış olduysa kusura bakmayın.

Ardinuo ile bir şey deniycem de şimdi şöyle bir şey var bir ısıtıcı parça lazım bana ne kullanmalıyım sizce? C'den programlayarak ısıtıcı pc üzerinden kontrol etmem lazım bunun için nasıl bir parça kullanmalıyım?

@zeybek @tekin126 @kaygısız @by lent
 
A.s. ısıtıcıyı (yüktür kontrol elemanı değil) kontrol etme röleyi (veya başka kontrol elemanı) kontrol et, röle açıp kapar *istersen 200w ütü veya elk. çaydanlık olsun!
Not: Soru genel olmuş daha çok ayrıntı bilgi verilmeli. Isıtıcı ne gücü boyutu ne, nerde kullanılacak ne iş yaptırılıacak vs.
 
tec kullanabilirsin. (thermo electric cooler/heater) piyasada peltier diye geçer. bir yüzü soğurken diğer yüzü ısınır. istersen akım yönü değiştirerek ısı yönünüde değiştirebilirsin. tek dikkat etmen gereken ısınınan yüzeyi bir fan ve soğutucu levha ile fazla ısınmasını egellemek.
 
Arkadaşlar boyutu işlemci kadar olucak öyle söylüyüm. Serçe parmağından az daha küçük yani. Amacım ısıtıcıyı arduino ile kontrol etmek şimdi şu kontrolü nasıl yaparım? Açma kapama, ısı derecesini ayarlama kod istemiyorum da elektronik kısmı olarak nasıl yapabilirim? Isıtıcı olarak ne kullanmalıyım?

Birde ısıtıcı olarak ne kullanmalıyım demek istedim lent. Main_Loop peltier'e baktımda maliyeti çok yüksek oluyor.

@by lent @MAIN_LOOP
 
Birden fazla yöntem var güç, nerde kullanılacak, amaç? Kontrol için darlington, fet, opto ... ISıtıcı için oto lambası, taş direnç, reziztans teli, usbli ısıtıcı ... işlemci dedin de aklıma gördüğüm bir uygulama geldi

Aynı mantıkta arızalı entegreler de olur :). Ardu konusunda blgim yok diğer arkadaşlar daha bilgili. Sırf açıp kapama olsa led yakma devresi önerecektim.
 
Alüminyum soğutucu gövdeli direnç kullanabilirsin 10 ohm mesela. Üstüne termistor vb. Monte edip sıcaklığı da ölçulebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,227
Son üye
kullanıcı2343

Yeni konular

Geri
Üst