jenaratör çıkış uçu hangisi ?

alpersnr

Üye
Katılım
1 Tem 2009
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
38
arkadaşlar ben daha bu işlerde yeniyim.Şirkette çok eski bi ruggerini bi dizel jeneratör var .Üzerindeki tabela bile silin miş . ama küçük bişey yaklaşık 5kva gibi bişey.Fakat bozuk .hiç çalışmıyor.bu tip jeneratörler hakkında hiç bilgim yok .okulda bize mağlesef göstermiyorlar.Jeneratör bana bakıyor ben ona bakıyorum.Hiç bir fikir yürütemiyorum.Üzerinden 2 tane kablo çıkmış. kablonun uçlarında kablo pabucu var.ben bunların birinin topraklama olduğunu düşünüyorum ama diğeri ney.arza sizce nerde olabilir. biliyorum zor bir soru hiç bir bilgi yok .ama bi tahmin yürütebilirmisiniz.Yada bunlar hakkında bilgi bulabileceğim bi yer varmı.bu arada altı delikli bir kap var jeneratörün üstünde benzin hortumuyla beraber bir yere giriyo o ne olabilir.parçalarını tek tek açıklayan bir resim bulamadım internette.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ilk başta etiketini bulup ac mi dc mi olmasına bakınız eger dizelse ac(alternatif akım jenaratörüdür) sadece iki uçsa muhtemelen tek fazlıdır uçlardan biri faz digeri nötr ucudur alternatörden veya pano gibi bir yerden çıkıyodur bu uçlar.yakıt hortumundan bahsediyorsun sanırım jenaratörün üstünde olması zor ama daha önce bir yakıt deposu varsa ordan yakıtı otomatik basmak içinde kullanılmış olabilir.siz jenaratörün fotografını çekip koyabilirseniz detaylı bilgi verilebilir belki..saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,332
Mesajlar
916,772
Kullanıcılar
450,176
Son üye
electrical_engineer

Yeni konular

Geri
Üst