Jeneratör Devreye Girme Sorunu

nonpasaran

Üye
Katılım
4 Nis 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
41
Arkadaşlar merhaba

Jenerötürde söyle bi sıkıntım var.

Saat 8 den sonra fabrikada kw yüksek kesme makineleri devreye giriyor. Bu esnada sebekeden kaynaklı olarak jeneratör devreye gidiyor. ve kendisine ihtiyac olmağını anlayınca otomatik olarak stop ediyor. Sorunu ne olabilir. Bilgi Verirseniz çok sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sn.nonpasaran

Sorun aslında ortada ;

1) Şebekenizde kesme makinaları devreye girdiğinde büyük gerilim düşümü oluyorki jeneratör devreye giriyor bu konuda kullandığınız jeneratörün servisinden yardım alsanız daha sağlıklı bir çözüm alabilirsiniz kendi işletmemde kullandığım jeneratörlerin devreye girme değerini ben ayarlıyabiliyorum sizde jeneratörün servisinden bilgi alıp bu dğeri ayarlayabilirsiniz.Peki bu iyimi bence değil sonuçta bu kadar gerilim düşümü yaşanıyorsa başka cihazlarda zarar görebilir.Ozaman 2 inci bir yola başvuralım.

2)İşletmenizi besleyen trafo'nun çıkış voltajı 1 yada 2 kademe yükseltilebilir.Kesme makinası devrede değilken gerilim yüksek olucaktır.Tabi buda yine 1 inci şık gibi değişik sorunlar doğurabilir.Ozaman 3 üncü şıka bakalım

3)Kesme makinanıza Lokal Kompanizasyon uyguluyabilirsiniz yani kesme makinasının güç kontaktörünüyle aynı anda çalışacak
uygun değerlerde bir kompanizasyon panosu yaparak bu gerilim düşümünü ortadan kaldırabilirsiniz.


Tabi bu yazdıklarım tamamen sizin yazdığınız kısıtlı bilgilerden farazi olarak düşünülmüş çözümlerdir.Normal çalışma şatlarında ve kesme makinası devreye girdiğindeki voltaj değerlerini vermediğiniz için tamamen hayal ürünü bir arıza çözümü oldu.

Belkide Jeneratörün set değerinin yapıldığı kartta arıza var :)

Kolay Gelsin...
Saygılarımla...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,425
Mesajlar
917,519
Kullanıcılar
450,341
Son üye
Samsunumut

Yeni konular

Geri
Üst