Kamera için kuşkonmaz

mecaz

Üye
Katılım
27 Eyl 2010
Mesajlar
73
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olacak yardım ederseniz sevinirim..
Deniz kıyısına bir PRO 365 IT (Resimi ekledim) kamera devreye aldık ancak kameranın üzerine martı konmakta ve kameranın üst bölümündeki contasını bir şekilde kopartıyor ve kameranın içine yağışlı havalarda su temas ediyor ve kamera arıza veriyor. Bununla ilgili olarak kameranın üzerine nasıl bir sistem olursa martıyı kameranın üzerine konmasını engelleriz fikirlerinizi bekliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • indir.jpg
    indir.jpg
    4.4 KB · Görüntüleme: 42
yapacağın kameranın uzerıne martı veya kuş konduğunu algılıyacak sensör ve bu sensorle ultrasonik ses kuşları rahatsız edecek devamlı bu sesı açık tut dıyeceğım alışırlar ama kuşların geldığını hıssedınce ses çıkarsa sanırım işe yarar
 
kameranın üstüne bunlardan monte edebilirsiniz
9546399318066.jpg
 
Arkadaşlar önerileriniz için teşekkür ederim. Sayın tekin126 dediğiniz sistemi düşündü ancak burada biraz maliyet ön planda olduğu için o olayı kullanmadık. Sayın korkmaz_desing gönderdiğiniz resim tam aradığım tarzda bir apratı anacak o aparatı nerede bulabilirim bir bilginiz var mı?
 
Atölyenizdeki kullanılabilecek mevcut parçalarda halledebilirsiniz. bir karış boyunda ucu yukarıya doğru ortalama 20, 30 derecelik açı ile bakacak birşey uydurabilirsiniz. galvaniz tel bile olabilir.
telin uçlarını kuşlara zarar vermemesi için geriye doğru kıvırabilirsiniz.
 
Merhaba,
Arkadaşın iletmiş olduğu kuşkonmazın, galvaniz tellisini bulabilirseniz daha iyi olur. Zira plastikler sıcak soğukta zamanla çatlayabiliyor ve kırılabiliyor.
Ben galvaniz olanından Ankara sitelerden temin etmiştim. bizde de benzer bir durum oluştu. Kameralar bizde muhafaza içersinde olmasına rağmen kargalar üzerlerine pislemekte, kamera önüne tutunarak ayarını bozmaktaydılar. Şuan herhangi bir sorun yaşamıyoruz.
 
Edirnede Selimiye Camisinin ziyaretinde dikkatimi çekmişti, böyle aşmışlar, bir de kuşlara başka alternatif konacak yer yoksa bir iki T direk dikin ;)
 
Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler resimdeki gibi kuşkonmazları yapıştırdık...

IMG_20140211_144541.jpg
 
gayet iyi olmuş (teknik insan sorunu en kısa ve hızlı çözen adamdır derdi lisede hocam )
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,227
Son üye
kullanıcı2343

Yeni konular

Geri
Üst