Kapalı garaja gsm anten sistemi kurma

mtn1543

Üye
Katılım
30 Mar 2013
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
32
Herkese merhaba, biraz amatörce bir sorum olacak. Bizim apartmanımızın kapalı garajının arka bölümünde telefon çekmemekte. Lakin garaj kapısına yaklaşınca 1-2 diş çekmeye başlıyor. Daha düşük maliyetli olması nedeniyle ilk önce şöyle bir planımız var ; Piyasada satılan mini gsm antenlerinden 2 adet alıp ve 2 anten arası mesafesi 16 metre buna uygun kablo alıp , 2 anteni birbirine bağlamak. Yani antenin 1 tanesi garaj kapısının dışında(açık havada) , diğeri ise kapalı garajın arka kısmına konumlandırmak. Niyetimiz kaliteli bir çekim gücü değil sadece arka bölümde 1-2 diş yakalasa yeterli bizim için. Fikirleriniz
nelerdir?
gsm-anten-sma-90-derece-anten-cesitleri-robolink-21217-54-O.jpg


Adsız.png
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Mini anten dediğiniz, gsm repeater cihazıysa çalışır. Zaten onun mantığı sinyal olan bir yerden sinyalleri alıp, kendi anteninde repeat etmektir. Sinyal olan taraftaki anteni biraz daha yükseğe koyarsanız, daha iyi verim alırsınız. Kapalı alandaki antenin önünde engel olmadığı zaman genelde 350-400 metrenin üzerinde sinyal alanı sunuyorlar. Zaten baz istasyonlarının bir kısmı da aynı mantıkla çalışıyor. Çevrenizdeki tüm baz istasyonlarında fiber optik kablo ile gelen internet yok. Birkaç baz istasyonu repeater görevi görüp, fiber optik kablonun olduğu ana baz istasyonuna sinyalleri iletiyorlar. Ana baz istasyonu da sinyalleri ip veri paketine çevirip internet üzerinden gsm firmasına iletiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,459
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Geri
Üst