Kapasitiften Cezaya Giren Bir İşletmeye Gidiyoruz İlk Yapacağımız Ne Olmalıdır?

arkadaşlarn saydığı diğer maddelere ek olarak şunlarada bakarım.
1-sistemde büyük güçlü ups ler varmı ve hangi kapasitede çalışıyor
2-aydınlatmalarda elektronik balast varmı
3-tesisin og hattı ve uzunluğu nedir
4-panolardaki kondansatörlerde yaşlanma varmı(devreye alınan kondansatöler yeterli olmuyor ve alınan ilave kondansatörlerde sistemi şişiriyormu)
5-endüktif yük devreye alıp rölenin çekilen güce yorumuna bakardım sanırım
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
merhaba ilk once kulllandığınız roleyi ele almak gerekir. Röle aritmetik işlemler yapıyormu? röle kendi faz uçlarını düzeltebiliyormu? tepkime hızı doğrumu? c/k oranı düzgün girilmişmi?(not = digital rolelerde ufak kapasitenin bağlı olduğu kademe numarasıda ufak olmalıdır) 3 ayrı fazı ayrı ayrı akım ve gerilimleri ölçülüyormu? Kapasiteler manuel mi yoksa auto tune kullanılarakmı girilmiş (hiç bir kondansatör fabrika çıkış değerinde değildir!!!!!) Önerebileceğim marka fiyat + fonksiyon KAEL
1-faz akım gerilim voltaj ve güç katsayısını ölçme
2-Otomatik akım trafosu yönünü bulma
3-Gurup kapasitelerini bulma
4-Periyod zamanlama özelliği
5-Alarm seçeneği
yaklaşık 6 işletmede kullandım 1100KW güçlü işletmede sorunsuz çalışıyor..
 
kombi veya analog, sayaca gelene kadar seçilen trafonun ozelliği ilk kurulumda doğru seçilmezse size enerji sağlayan santralin gerilim eğrisinde harmonik olması yine kompanze ve diger giriş elemanlarına zarar verir diye düşünüyorum.harmonik biliyosunuz trafolarıda etkileyebilmekte.bununla ilgili bir muhendisim epey çalışma yapmıştı.yazık değerini bilmedik. ilk soruya ithafen
 
bence en önemlisi c/k ayarları ve kondansatörlerin saglamlıklarının kontrolü
 
kondansatör kademeleri doğrumu en önemlisi budur
 
Güzel bir form
benim başımdan geçen konuda gittiğim yerde roleyi 40 dereceye ayarlamışlar zaten bodrumda normalse sıcaklık 40 derece bu nedenle sistem gündüz devre dışı kalıyor
Bence çözümde role algılama zamanı çok önemli diğer konular yeni nesil rolede kendi içinde hallediliyor
Örnegin Prophi akım trafosunun Kl uçlarını dahi tanıyor
RUN ettiğimde kondansatörlerin verim düşümünü dahi görüyor
Sevgilerle
 
Bu durumlarda sistemin komple gözden geçirilmesi gerekir.Ayrıca TEDAŞ tarafından ytapılan bir çalışmada fazlar ters olursa indüktif ve kapasitif sayaçlar ters çalışır.Yani indüktif sayaç kapasitif sayaç gibi,kapasitif sayaç indüktif sayaç gibi çalışır ve hatalı ölçme yapar.
 
bir defaya mahsus ödeme yapmam diye sakın güvenmeyin o konu yu tek uygulamıyor ona göre
 
syn uzman benim sorunumda aynı ama cevabınızı anlamadım.bende sayaçlarımı yeni değiştirdim ve 10 gündür değerler ind %30 cap.%30 gidiyor.Gece ve gündüz değerler aynı.Role ABB RVC 12.R ole ayarları şöyle cosf 96 c/k 025 fazaçısı 90 .Üstelik eski sayaçta cosf 99 için 35 KVAR lık bir gurup yeterliyken şimdi cosf93 için 100 kvar devrede .ne olduğunu hala çözemedim.sayaç hatalı olabilirmi ?bağlantılar doğru.
 
DOĞAN ' Alıntı:
syn uzman benim sorunumda aynı ama cevabınızı anlamadım.bende sayaçlarımı yeni değiştirdim ve 10 gündür değerler ind %30 cap.%30 gidiyor.Gece ve gündüz değerler aynı.Role ABB RVC 12.R ole ayarları şöyle cosf 96 c/k 025 fazaçısı 90 .Üstelik eski sayaçta cosf 99 için 35 KVAR lık bir gurup yeterliyken şimdi cosf93 için 100 kvar devrede .ne olduğunu hala çözemedim.sayaç hatalı olabilirmi ?bağlantılar doğru.
Bağlantılarda ve röle ayarlarında problem yoksa:
Röleniz bir fazlı. Yükleriniz ise dengesiz. Röle bir fazdan geçen akıma göre kompanzasyon yapıyor.
O anda o fazda indüktif yük varsa röle 3 fazlı grubu devreye alıyor. O fazda indüktif yazmıyor. Ama diğer iki faz kapasitif yazıyor.
O anda o fazda indüktif yük yoksa, röle grupları devreye almıyor, ama diğer fazlarda indüktif yük varsa sayaç bunu da yazıyor.
Sayacın hem indüktif hem de kapasitif yazmasının sebei bu.

Cos fi'yi de 0,99-1 arasında ayarlayın .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst