Kaynak makinesi ve kart üzerinde geliştirme hakkında sorular

Ustam o zaman arkadaş gerçekten detay bilen biriymiş bende konusunu konuşurken ortamda tanıştım kendisiyle. Bilmediğimden anlattıklarının yarısıda silindi kafamdan ancak anlatmadığı yer daha çok olsa herhalde. Siz değerli ustalar yabancı kalıyorsanız eksik bilgi verilmiş olması muhtemel ancak kimsenin de günahına girmek istemem.
güzel insan, kaynak makineleri aynı mantıkta çalışırlar, hele ki elektrot yakıyorlarsa. bir çok kaynak makinesi tamir ettik. sanayideki 380v trafolu olandan gaz altı dedikleri tel yakanlara kadar. en çok çanta tipi gelirdi bize, bakımsızlık ve aşırı yüklenme sorunu çıkardı. hani yapa yapa elimizde oyuncak oluyorlardı. ama ben bu güne kadar ofc bakır kablo veya levha diye bir şey görmedim, duymadım. ama kaynak makineleri hurdasından çıkardığım trafoların levhaları o özelliktedir bilmiyorum. benim ustamda bana öyle bir şeyden bahsetmedi. bu arada kondastörlerin çok olması makinenin kalitesini gösterir ve daha az yorularak çalışırlar. hani konuya daha yazması sayfalar sürer.
 
Şönt direncmi dıyorsun, baba..
sanırım değil, express welt te bir tane amper okuyan bobin var, ki çok zor arıza yapar. bu güne kadar bir kere denk geldim. kaynak makinesinin eksi çıkış soketinde çok ince bir yol ve kablo ucunda pabuç var. dediğim o. eğer o yolu kesersen sapasağlam makine çalışır, her şeyi yapar sadece çıkış vermez. yani öyle lanet bir şey ki, bilen bilmeyen usta bile bakmayı unutuyor bazen. hani kalın arızalar varken kimse o inceyi aramıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,499
Mesajlar
918,070
Kullanıcılar
450,489
Son üye
JuniorElektrikci

Yeni konular

Geri
Üst