Kaynak ve yükü ilave kofra panosunda birleştirilmesi

gespano

Üye
Katılım
8 Nis 2024
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
27
Herkese iyi forumlar. Mevcut ges projeleri genel olarak Ges panoları üzerinde toplanıp tesise ait AG panosunda İlave bir devre kesici kullanılarak elektriksel bağlantıları yapılmakta, bir projede taahhüt firması yaptığı keşif sırasında çatıda 2 adet
Chiller ve bu chillere ait 2'şer devre 3X150+70 kablo olduğunu ve bu iki chillerin ag panoda 800 A'lik 2 ayrı tmş ile beslendiğini tespit etmiştir. gereksiz kablo kullanmamak adına ges panoyu çatıda ki bir alana teşkil edip yine çatıda bulunan chiller yanında birer adet Kofra teşkil ederek chillere ait kabloların sökülüp 1'er devre daha ilave ediler toplamda 3'er devre olacak şekilde konfra ve ag bağlantısının yapılması ag panoda chiller grubuna ait 800A'lik tmşleri sökerek kofra içerisine taşınmasını ve ges panonun bağlantısını sağlamak için 1 adet gerekli amperajdaki tmşnin yine kofra içinde teşkil edilmesini planmakta.

Burada sormak istediğim kofra - Ag pano arasında kullanılacak devre kesici / TMŞ'nin büyüklüğüdür. GES maksimum 1013 A 'lik bir kaynak olacaktır. Chiller 800A 'e yakın bir yük olacak benim bu kaynak ve yükümü birleştirdiğim kofranın ana TMŞ'sinin büyüklüğü Ges maksimum akımıma mı bağlıdır yoksa her iki amperajın toplamına mı bakmak gerekir?


Saygılarımla.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Geri
Üst