Kendi bobin telimizi yapabilirmiyiz

darkonset

Üye
Katılım
11 Nis 2015
Mesajlar
57
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba

Geçen gün bobin teli almak için sanayide bobinajcıları gezdim. Vatandaş bobin telini kilo ile 30 küsür liraya satıyor. Kime sorduysam 50 - 60 küsür metre kadar lazım olan bir bobin teli bulamadım. Kendi kendime "Vay canına bulunmaz hint kumaşı arıyormuşum " dedim!

Sanırım bu bobin telleri normal bakır kablo üzerine
bir kaç aşama vernik püskürtülmesi ile elde ediliyor. Belki saçma gelebilir ama eski elektrik kablolarının uclarını bir şekilde birbirine birleştirip üzerine vernik püskürterek bobin teli yapabilir miyim acaba ?

Amacım eski bozuk motorlar üzerinde kendimi geliştirmek. Belki ilerde alternatör, dc motor vs... yapabilirim diye düşünüyorum. Tavsiye verebilecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Kolay Gelsin...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bence olur neden olmasın önce makinelerinin nasıl çalıştığını iyi araştır.Sonrada kendine aynı yöntemle çalışan birtane yapabilirsin.
Bobinajcılıkla ilgili olarak gerçekten öğrenmek istiyorsan bu işi hala yapanlar var bildiğim gidip çalışabilirasin.
 
Bozuk trafodan sök daha iyi. O nasıl fikir ya şaka gibisin
 
Evet işi bilmezsen veya deneyimin yoksa çok zor oluyor. Adaptörleri sökerken üzerindeki vernikleri iyi temizlemen ve nüveleri de çok dikkatli ce tek tek cıkarman gerek. Ben o tür az parça lazım olunca genelde tamircilerden rica minnet alıyorum. Bobinajcılarda dert yanıyor 100 gr tel için kg satmak istemelerinin sebebi siftah yapamadan mekanı kapamaları işler kesat çin malları çıkınca işler hepten tökezledi.
 
İlgilenip cevap yazdığınız için hepinize çok teşekkür ederim.
Kolay gelsin ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,388
Mesajlar
917,183
Kullanıcılar
450,273
Son üye
rawengineer

Yeni konular

Geri
Üst