Kimler hangi USB Breakout kart kullanıyor?

Suat_Korkmaz

Profesyonel Üye
Katılım
30 Ara 2011
Mesajlar
4,985
Puanları
1,506
Yaş
48
Şimdi bir tane almayı düşünüyorum fakat vakti zamanında bazı kartların sorunlu olduğunu okumuştum. Özellikle slave eksenleri düzgün çalıştıramadığı aklımda kalmış.

Hangi USB kart Mach3 ile sorunsuz çalışıyor? Amerika'da Smoothstepper çok yaygın ama biraz pahalıca. Ben daha ziyade ucuz Çin muadilleriyle ilgileniyorum.
 
AKZ 250 kullanıyorum 4 eksen ama dediğiniz gibi 4. ekseni slave yapılmıyor. Onun dışında fena sayılmaz gibi gerçi daha fırsat olup makinayı kuramadık bi türlü tam değerlendirecek kadar bilgi sahibi değilim. Sizin y ekseni çift moturlu bu kart işinizi görmez sanırım.
 
AKZ250 4 eksen kullanıyorum. Sorunsuz çalışıyor. Ama slave desteği yok.
 
Her ikinizin de makinelerinizde Y ekseninde (veya bazılarına göre X) tek motor mu var?
 
Şu an herhangi bir sıkıntı olmadan tek motor çıkışına 2 sürücü bağlarak çakma slave yaptım ve çalıştı.
Ekli dosyayı görüntüle 22350Ekli dosyayı görüntüle 22351

Y eksenin de çift motor var. Plugin sorunu olması süper olacaktı.

QAnp8g.jpg
0qZGWL.jpg
WnPG52.jpg
 
alet canavar olmuş
bu arada slave desteği olmadan eksenin direction enable gibi uçları çoklayarak mı sürücülere bağlıyorsunuz ??
kablolar kısa tutulursa sorunsuz çalışabilir sanırım
 
Tanıdık işi oldu @Suat_Korkmaz . Kocaeli sanayide bir abimin işyerinde yaptırdım. Tabi 2 aayağı azcık kısa olmuş öyle olunca:p Araba tekerleğini kesip altına destek yaptım.
 
Epeyce araştırdım. Eksende 2 motor kullanmak için slave yöntemi pek yaygın bir yöntem değil anladığım kadarıyla. Herkes Y ekseni için aynı porta 2 motor bağlayarak halletmiş. Halbu ki benim çok hoşuma gidiyor, slave eksenini bağımsız olarak sürücüdeki boş bir porta bağlamak.

Neyse, sonuç itibariyle slave eksen destekleyen fazla alternatif yok. Macar kökenli bir firmanın çok tavsiye edilen bir ürünü var fakat fiyatı 250 euro. Bir gün zengin olursam sırf vitrine koymak için alabilirim ama şu noktada benim için lüksten de lüks. Ben şimdilik TB6560 sürücümle aramı iyi tutayım. Sonra Mach4 çıkınca nelerin değişeceği belli olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,385
Mesajlar
917,170
Kullanıcılar
450,271
Son üye
plcotomasyon-1

Yeni konular

Geri
Üst