Koltuk Elektrik Çarpıyor

binada tesisat işlemi yapıldıkdan sonra ki işlemlere bi bakın derim yani mutfak dolabını delerken kablo sıyrılmış olabilir...ıslak zeminlerde yapılan montajlar....olabilir...temel toprağını zaten yapmışsın....
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ya arkadaşlar binanın giriş sigoratsını nötrle beraber kapattığımız halde çarpıyor ......herzamnda olmuyor kontrol kalemi yanıyor hemen sönüyor 10 dk sonra yine aynı

Böyle bir durumun statik elektrikten başka bir açıklaması yok ki... Standart topraklama usülleri yerine statik elektrik oluşan bölgelere özel topraklama sistemleri ile çözülebilecek bir sorun.
 
Sn.arkadaşlar 3e electrotech dergisinin bu ayki sayısında bu konu hakkında bir yazı var.Oradan alıntı yaparak PDF dosyası olarak istifadenize sunuyorum.
 

Ekli dosyalar

  • tarama0001.pdf
    3.3 MB · Görüntüleme: 17

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,376
Mesajlar
917,105
Kullanıcılar
450,251
Son üye
Salih.38

Yeni konular

Geri
Üst