Kompanzasyon sorunu

Katılım
31 Ara 2009
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
45
mrblar benim sorunum gayet güzel giden reaktif ne olduda birden 23 lere çıktı?kullanım yok gibi birşey ama manuel alıyorum kondastatörleri o zaman reaktif 1 lere kadar.kondastatörleri otomatik almıyor reaktif güç kontrol rolesi,işletme kapalı kullanım yok dedik,acaba işletme açılınca normale dönermi yoksa yapmam gereken bir şey varmı?işletme büyük bir yer 2 trafo var 1000ve1250 kwlık büyük olan kapalı.not 1.kademe kondastatörü 12.5kwar lık:confused:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
böyle durumlarda, günde kaç kvar tükettiğimize bakmakta fayda var. Çok küçük değerlerde bir şeyse, yapacak bir şey yok. Bir şey yapmaya da gerek yok. Örneğin, işletme kapalı dediniz, fakat 1 tane mekanik balastlı fluoresan çalışıyorsa, reaktif/aktif oranınız yaklaşık %50 olacaktır. Çünkü sisteminizde bu fluoresanı kompanze edecek kadar küçük bir kondansatör yok. Hatta akım trafonuz bu kadar küçük akımı algılayamayacak kadar büyük değerde bile olabilir.
Bir de , sabit grubunuzun açık olup olmadığına bakmanızda fayda var.( elektrik sayacınız, trafodan önce ölçüm yapıyorsa) Sayacın yazdığı reaktif güç, trafonun çektiği reaktif güç te olabilir.
 
Uzun süreli duruş olmayacaksa, Mustafa Beyin belirttiği üzere birşey yapmanıza gerek yok, sorun yaşamazsınız, aylık ortalama endeksi takip ediniz.. Uzun süre duruş olacaksa önlem alsanız iyi olur, sabitlerinizi ve kademelerinizi küçültün, belki akım trafosunu dahi küçültmeniz gerekebilir.
 
tşkler size ve bilgilerinize.sistemde sabit kondastatör yok bugun sabah kontrol ettim reaktif 23 lerde idi bende bende pako şalteri manuelle aldım, akşam bir daha kontrol ettim reaktif 2 lere kadar düşmüştü,aylık hesapladığım da reaktif 14 de
 
Arkadaşım okuduğum kadarı ile sendeki reaktif güç kontrol rölenin akım trafosu ölçüm hassasiyeti bayağı kör durumda ilk başta bu reaktif güç kontrol röleni hassas ölçüm yapanla değiştir mesela isim vermek istemiyorum ama 1000/5 akım trafosunda faz başı 100 var gören reaktif güç kontrol röleleri mevcut daha sonra monofaze kondansatörlerle sistemini birazcık zenginleştir hiç bir sorunun kalmayacaktır. Tabi bu dediklerimi yapmadan önce ilk başta orta gerilimden alçak gerilime dönüştüren trafoları kompanze etmen gerekiyor.Bunun içinde yapman gereken işlem trafo gücünün maksimum kondansatör değerini bul sonra bu bulduğunun %2'si ilede akım trafolarından önce bir kondansatör ilave et inan bana indüktifte kapasitifte %1 lerden yukarı çıkmayacaktır.

Saygılarımla...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,241
Mesajlar
916,115
Kullanıcılar
450,049
Son üye
elm3ss

Yeni konular

Geri
Üst