Kumanda sorusu

evwt

Üye
Katılım
17 Ocak 2011
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
42
şöyle bir projemiz var. devrede A ve B anatarları ve C lambası var. A anahtarı ve B anahtarı normal şartlarda Hep açık durumda.Yani akım geçirmiyor durumda. Sorum şu A anahtarının kısa (1 saniye) süre ile kapatıp tekrar açtığımda C Lambasının yanmasını istiyorum.Ve B anahtarını Kapatıp açana kadar (yine 1 saniye ) Sönmemesi lazım. Bu devreyi nasıl yapmalıyım. Nasıl bi devre şekli önerirsiniz ?Fikirlerinizi bekliyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
en basit sekli bir flip flop devresi yaparak bunu kullanmanız
 
flip flop olabilir daha ekonomik olucaktır. ama bir seçenek daha var zaman rolesi ile yapabilirsin 2 adet zaman rolesi ve onun NO NC kontaklarını kullanarak ...
 
Hocam fena değil
 
REsimli bişe yapıp eklseydin daha yardımcı olurdu...
 
bu devre 2 noktadan bağlı anahtar ve 1 adet darbe akım şalteri kullanılarak lamba yakma söndürme devresine benziyor.
Soruda geçen 1 sn süre basma çekme zamanı soruyu tam anlamıyla anlamayı ve çözmeyide zorlaştırıyor.
 
arkaşlar bu sistem vavien gibi bir olay değil robotik bir sistem gibi düşüne bilirsiniz.Anahtarlara basma süresi 1 sn semboliktik.Maksat anahtların sürekli kapalı olmaması.istediğmiz ise A anahtarı kapanıp açıldığında C lambasının sönmeden yanmaya devam etmesi lazım.Taki B anahtarı kapatılıp Açılana kadar. Normal şartlarda anahtarların her ikiside açık durumda.Zamanlayıcı diye düşünülmüş ancak zamanlayıcının süresini bizim belirlememiz lazım.Ama lambanın yanma süresini B anahtarı belirlemeli.Ayrıca fikirler için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,015
Kullanıcılar
450,226
Son üye
wanderfull

Yeni konular

Geri
Üst