Kuru tip trafo odası yangın algılama

Enerji tedarik firmasından aldığımız bilgide kullanılması gereken dedektörlerin EMC (Elektromanyetik Ortam Uyumlu) özellikli ısı dedektörü olmasını iletti. Kaliteli olursa hatalı alarm vermezden kastınız bu sanırım.
Hayır kaliteden kasıt dedektörün tipi değil markası. Marka var sizi aldığınız güne dua ettirir, marka var aldığınız günü unutturur. Bu arada biz ısı değil duman dedektörü kullanıyoruz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bu arada atladığım bir nokta var. Sizin zaten hali hazırda kurulu olan bir yangın algılama sisteminiz vardır. Trafo odalarını da sisteme entegre edecekseniz sisteminiz mevcuttaki marka dışında başka bir markaya ait dedektör kullanılmasına izin vermeyebilir. Yani sisteminizdeki sensörlerle ilgili sorun yaşıyorsanız istesinizde kalitelide olsa başka bir marka dedektör kullanamayabilirsiniz. Size önerilen tipte sensör kullanırsanız tozdan dolayı hatalı algılamanın önüne geçmiş olursunuz, kafanız rahat olur.​
 

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,251
Kullanıcılar
450,075
Son üye
oodak

Yeni konular

Geri
Üst