Mantıksal Tartışmalar

karafetva

Üye
Katılım
28 Ara 2009
Mesajlar
69
Puanları
0
Yaş
40
Selamun aleyküm arkadaşlar.

Bilimsel konularda yeni buluşlar ve tekniklerle alakalı konuşmalar tartışmalar yapmak isteği ile bu konuyu açıyorum.
Karşılıklı konuşmalar fikir alışverişleri ile konular belirleyerek o koularda yoğunlaşma veya detaylı bilgiler aktarma isteğindeyim. Kendimizi geliştirme bildiklerimizi paylaşmak için faydalı olabilir.
Bilimsel adı altında konuşulmasına rağmen gerçekte bariz değeri olmayan veya henüz değeri bulunamamış olan konuları ayıklayarak; halihazırda kullanılan , ileriye yönelik faydaları bulunabilen sistemleri konuşabiliriz.
Mesela Wankel motoru diye tabir edilen döner pistonlu motor; bir devirde dört zamanlı motora göre 6 kat fazla iş üretir haldeyken titreşimi az (belki sesi de az) olmasına rağmen yoğun bir kullanımı mevzu değildir. Motorun üretim problemlerinin yanında verimliliğinin düşük olması da etkili olsa gerek. Bu otorun verimliliğinin neden düşük olduğu nasıl arttırılabilir olduğu burad konu olabilir.
Hidrolik/pnömtik manttık devreleri bunlarla yapılabilir sistemler konu olabilir.
Barutun patlaması ile oluşan basınçlı gaz enerjisinin çeşitli sistemlerde kullanılması ;tedarik edilme şartları ile değerlendirilebilir.
Veya bilimsel konularda çıkarımlar yapabilemk; bugüne dek gelmiş olan kuramları sorgulayabilmek için tartışmalar yapılabilir.
Eksiklerimi bildirmeniz halinde bende düüzeltmee çalışırım; hayırlı günler dilerim.
 
Selamun aleyküm
Araç diferansiyel sistemleri hakkında bilgi vermek isterim.
Diferansiyel araçların dönüş manevraları için klenmiş bir mekanizmadır. İçteki tekerleğin yavaş dıştakinin hızlı dönmesinin sağlanması için eklenmiştir
Sistem karşılıklı duran tekerlek millerinin dişlilerinin üzerinde ikisine de aynı anda temas eden gezici dişlilerin millerinin dışarıdan yani motor kısmından devir alır olarak tasarlanması ile oluşturulmuştur. Bunu şekillerle incelemek güzel olur.

Google Image Result for http://members.rennlist.com/951_racerx/PS84_Diff1.gif

Google Image Result for http://www.dragturk.com/forum/uploads/post-5-1160937179_thumb.jpg

Web üzerinden youtube gibi yerleri de dahil ederek aramalar yapılırsa birçok sisteler ve de alternetif sistemler de görülebilir.
Bu sistemin rüzgar türbini gibi sistemlere uygulanması daha önce konuşulmuştu. Jeneratörün sabit hızda dönmesinin sağlanabilmesi için türrbin pervanesi hızlandığında hareketin diğer bir kısma aktarılmasını sağlamak ve de dönme enerjisinin kullanılırlığını arttırmak içeriklerinde.
Konuyu açmaktaki amacım bilimsel ve mantıksal tartışmalar yapmaktır; şu anda diferansiyel üzerinden yazmaktayım Hayırlı günler dierim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,263
Mesajlar
916,298
Kullanıcılar
450,085
Son üye
coşkun memis

Yeni konular

Geri
Üst