Multimetre

canavar25

Üye
Katılım
5 Tem 2009
Mesajlar
149
Puanları
1
Yaş
37
Multimetre panoyA akım trafosuz baglanirmi
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Multımetre,
geniş bir, güç / akım sahasını ölçebılmek için akım trafosu ile baglanacak şekılde ımal edilmişdir. Ama; gücünüz veya yükünüz 5 amperi geçmiyorsa yükü akım trafosu klemenslerınden gecirerek bağlıyabilirsiniz.
Malum, akım trafosunun sekonder akımı da 5 amperdir.
 
Zeybek hocam şuan yapacağım bir is var kompanzasyon semasinda sayaç için 300/5 a akım trafosu koymuş reg içinde 100/5 a akım trafosu koymuş yalnız multinetre için birşey belirtmemiş koymam gerekir mi koyarsan değer leri ne olmalıdır güç 203 kw
 
Tesisinizin kurulu gücü, 203 kw.olarak görunuyoırsa, yaklaşık 400 amper cekecek demekdır. Ama, tum alıcıların aynı anda devereye girmıyeceği kesınse, 300/5 akım trafosu yeterli olabilir.Bu konuda, enerji alacagınız kurumuda sormakda fayda var.
Bence, mevcut veya alacagınız 300/5 akım trafolarını multımetre ve Reaktıf Güç Kontrol rölesıne serı baglıyarak kullanabilirsiniz.Sayaç için 400/5 akım trafosu alabılırsınız. 100/5 akım trafodu multimetre için yetersız gelır. Tabii, bılmediğimiz bir projelendırme yapdılarsa buradan onu bılemeyız.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,457
Mesajlar
917,738
Kullanıcılar
450,396
Son üye
murataydnnn1

Yeni konular

Geri
Üst