opc server

Katılım
5 Kas 2009
Mesajlar
30
Puanları
1
Arkadaşlar s7200 ve s7300 ile opc server kullanarak haberleşen yokmu acaba?
opc server ile vbasic veya c# ile haberleşmem gerekiyor. lisans vs önemli değil. ücreti ne ise ödenecektir.

yardımcı olursanız sevinirim.

mail adresim: [email protected]
[email protected]

yardımcı olan olursa şimdiden teşekkürler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Kepserver diye bi OPC program var s7 200 ile S7 300 ile haberleşiyor. Visual Basic ile kepserver haberleşiyor diye bu forum sitesinde okumuştum.
 
.
.
.
.
Merhabalar,
kepware ile eski şirketim s7300 ile ethernet kullanarak haberleşmiştim. fakat kepware de s7200 ile haberleşmeye çalıştığımda yanıt vermiyordu. PC nin rs232 portu, ppi kablosu vs herşeyi ayarlamıştım ama yanıt vermiyordu.
kepware ile s7200 haberleşen varmı peki acaba?
örnek programı olan varsa ve görürsem kepware lisansıda bu şirketim için alabilirim.
 
S7 200 rs232 kablosu ile freeprotocol seçilerek haberleşir.
fultek s7 ve modbus haberleşmeler için .net componentler satmaktadır. Fiyatları 100 usd civarında. Opc server dan çok daha ucuz
 
Selam,
Biz okuldaki bir projede kepserver ve VB kullanarak haberleşmiştik plc yle. Tabii endüstriyel otomasyona giriş niteliğinde bir proje olduğu için çok mükemmel bilmiyorum kullanmasını ama kısaca şöyle anlatabilirim.

kepserver a input almak istediğin tagleri giriyosun teker teker. Sonra o tagler için VB de bir tablo gibi birşey oluşturuyosun, bizim projede hocamız bize bu tabloyu hazır vermişti. O tabloya tagleri giriyosun. Her tag in ayrı bir numarası oluyo sonra o numaralara göre kodu yazabiliyorsun. Böyle pekte açıklayıcı olmadı farkındayım ama eger o tabloyu falan yollamamı istersen mail atabilirsin. [email protected]
 
Kepware opc ile her türlü PLC ile haberleşilebilir. Ayrıca Matrikonda onuda kullanabilirsiniz iyidir. İndirdiğinizde VB.net örnekleride mevcuttur bu OPC lerde. Bu tip yazılımların en büyük handikapı iki kere tag tanımlıyorsunuz. Bir Kepware de birde yazılımınızın içinde. 1000 lerce tagta çalışırken zorlanıyorsunuz. O yüzden Siemens için Simatic.net i kullanmanız iyi olabilir ama onunda handikapı ayarları ciddi zaman alıyor ama iki kere tag tanımlamıyorsunuz. Yazılım içinde tanımlamanız yeterli.
 
selam vb.net ve vb tabanlı olarak omron plc lerle arayüz progmı yapıp kulanıma sunduğumuz projelerimiz var. isteseniz haberleşelim detaylı bilgi ver bi uğraşalım. [email protected] adresinden ulaşabilirsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst