otel elektrik tesisatı

shinning

Üye
Katılım
8 Ocak 2008
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
Mrb arkadaşlar. Ben elektrik projesi çiziyorum. Genelde konut projeleri çiziyoruz. Ancak bi otel projesi çizmem gerekiyor. Daha önce otel projesi çizmedim. Size bi kaç sorum olacak. Öncelikle her odaya ayrı bi panomu koymam gerekiyor yoksa her kata bir pano koyup buradan tüm odaları ve katı beslemem mi gerekiyor. ayrıca otellerde odalar, koridorlar ve lobi için genellikle ne tür armatürler tercih edilir. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. eğer elinde örnek otel projesi olan varsa lütfen bizimle paylaşsın. tşk.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
mrb arkadaşım.otelerde genellikle her odaya otomatik sigorta kutusu konur.odanın içinde yatak başı aplikleri olur.energy saveride unutmamak gerekir.ayrıca telefon anten priz.ve her odada fan coil ve termostat olur.koridor aydınlatmasına gelince genellikle pl armatür koyarız 1*13-1*26.yada bunlar iki çarpıda konabilir. ama otellerde genellikle enerji tasarrufuna gidildiği için 1* yeterli diye düşünüyorum...her kat için kat panosu bu kat panolarından oda sigorta kutularına gider.yangın sisteminide unutmamak gerekir.
 
19 aralık 2007 tarih,26735 sayılı Resmi Gazete'yi de okumanızda yarar var ( Binaların yangından korunması yö-
netmeliği ).
 
birde bunların yanında kompanzasyon ve enerji odası yapmanda yarar görüyorum.mimari projede havalandırma ile ilgili tesisatlar mevcutsa havalandırma motorları için hatları çekmende sana düşer. acil durum aydınlatmaları yönlendirme armatürlerinide unutmamak gerekir.
 
Görüşlerini belirten tüm arkadaşların,değerli görüşlerine katılıyorum.ademcelik arkadaşın belirttiği enerji odası mutlaka olmalıdır.Ayrıca dikey iletim için enerji bacası veya bacaları oluşturmalısınız.
 
otelin kaç yıldızlı oldugu en başta önemli
bazı sorular sor öncelikle klima varmı tv varmı uydu yayını varmı otel içi radyo yayını varmı jenarötör varmı bu vb. sorulara cevap aldıktan sonra
bir taslak çiz kendi görüşüm ardından wc lere priz bırak :) traş makinası için koridorları münkün oldugunca loş ve aydınlık düşün yani tasarruflu olsun ama aydınlık olsun elektrik kesilmesi durumunda asansörü unutma şayet otelin marketi vb alanları varsa jenaratörden elektrik al :) sonuçta jenaratörün tüm otele yetmeye bilir bir düşünce başıma gelmişti çünki :) yangın sistemini tüm odalara dagıt klima olayıda önemli her kata 3 faz gir kat panosu koy ve düzenli dagıt tüm odalara otomat koy şayet merkezi sogutma ve ısıtma kullanılacaksa bunuda hesaba katmanı tavsiye ederim sogutma sistemi sonucu buyuk problemler yaşana biliyor

dersenizki nereden biliyosun 5 yıldızlı otelde teknik servistim 1996 da :) altınyunus otelde
 
yıllardır yurt dısında caliştıgım için yapılan yalnışlıgın yada eksık konulan bırseyın projelerı nasıl etkıledıgını cok iyi bılırım öncelikle her kata bir dagıtım panoso koy odalarıda sıgorta kutuları koyarak besle.
yatak başlarında muhakkak aplık ,telefon, prızleri unutma ve yine aynı sekilde tv prizlerini unutma otellerde görsellık cok önemli oldugu için elektrık olarak bunların dizaynı fevkalede olmalıdır. yine klima veya fancol kullanılıyosa buna göre gereklı yerlere prız koymayı unutma lavobolarda muhakkak prız olması sart yangın ses camera sistemeleri gıbı zayıf akımları unutma kardeşim yardım almak istersen msj atmam yeterli
 
merhaba ben bi projede calıştım size anlatabildigim kadarıyla kısaca kaba taslak anlatım.
her katta dagıtım panoları olması lazım
koridorlarda kamera,yangın,kablosuz modem,aplikler ses müzik yayın anons vs.sistemleri
her odada yatak başı aplikleri masa aplikleri,masalarda priz ,mini bar prizi,tv enerji ve yayın prizleri,wlan yoksa data prizi,telefon prizi, duman dedektörü ,kapı girişi ve yatk başlarında aydınlatma anahtarları ,odaya ait pano(hayatkoruma şart),enerji sever,bonyoda ayna üstü aplik tavan aplik ,telefon girişi,fön makinası pirizi,enerji odasında ana pano anapona ile jenaratör arsında transfer baglantısı.
zayıf akım bölümü:burda santral sistemleri yangın sistemleri,data sistemleri,kamera kayıt sisitemleri ,ses sistemleri network sistemleri bulunur.
Tabi bide toplam güce göre özel trafo alınması lazım
katda bulunabildisem sevindim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,454
Mesajlar
917,708
Kullanıcılar
450,395
Son üye
rabiacr3r6
Geri
Üst