Otomasyon plc konusunda yardım

Katılım
24 Eki 2023
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
19
Herkese kolay gelsin benim merak ettiğim ,internette araştırdığımda düzgün bi şey bulamadığım bi sorum olacaktı ben kontrol ve otomasyon teknolojisi okuyorum birdahaki yıl plc göreceğiz sonra zaten işe başlıyacağız plc ile iş yapacağız ben otomasyon ve gömülü sistemler alanında kendimi geliştirmek için c++ öğreniyorum sorum şu c++ bana iş yerine katkı sağlayacakmı yükselmeme veya iş başvurusunda c++ bilmem firmalar için ne kadar önemli olur myo mezunun c++ bilmesi ne kadar katkı sağlar ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Genelde çoğu yer ve çoğu cihaz PLC için ladder kullanıyor. Ancak C++ bilmek yine de artı sağlar çünkü C++ bildiğinizde programlayabileceğiniz PLC'ler artacak hatta direkt mikrokontrolcü içeren projelerde yer bulmanızı sağlayacak. Robotik sistemlerden tutun batarya management sistemlerine kadar her yerde C++ kullanabilirsiniz. Kısaca ladder bilmek sizi PLC ile sınırlar, C++ bilmek tüm gömülü sistemlerde yer alabilmenizi sağlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,535
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Geri
Üst