Otomatik Perde

bana pm atarsan sana yardımcı olurum arkadaşım elimde var 220 üzerinden interneti sağlıyor sıfır sadece deme maçlı açtım
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ustalarım kardeşimin böyle bir proje ödevi var maket üzerine yapılacak otomatik perde ve bende elektrikçiyim elektronikten fazla anlamam yanlız şu kafama takılıyor hangi motoru kullanmalıyım perde açıldıktan sonra durması için hangi swic i kullanmalıyım en önemlisi nasıl bir devre lazım bana beni biraz aydınlatırsanız size minnettar kalırı


Mrb eğer proje bitmemiş ise yardımcı olabilirim...
 
Merhaba öncelikle LDR kullanmalısın ki güneşi algılasın ve karar verme yapabilsin.Sonra LDR den aldığın sinyali kararlı hale getirebilmek için 74HC14 Schmitt trigger entegresini kullan ve çıkışta sadece 5V elde edebilesin.Şimdi bu entegrenin çıkışından bir transistör de sürebilirsin bir mikrodenetleyici de kullanabilirsin burda iş sana kalıyor.Mikrodenetleyici bilmediğini farzediyorum.Bu yüzden 74hc14 ün çıkışına bi tane transistörün base ucuna ve motor sür gerisi detay artık.
 
Selamun Aleyküm
Biraz zaman geçmiş. Perdeyi ne şekilde açıp kapatmak istediğinizi mekanizmanın nasıl olması gerektiğini bimeniz lazım. Dikey veya yatay çalıştırabilirsiniz.
Motor seçiminin yanısıra limit swtich uygulaması zor olduğundan yani portatif olarak uygunlaştırma gereği olduğundan siz motorun durma ve zorlanma anında çektiği akımdan da sistemi kontrol edebilirsiniz. Kapanıp da sonuna geldiğinde motor daha faza akım çekip bu algılanabilir. Bu durum ister kontrollü ister tek başına kullanılabilir.
Yukarıya kalkan perde sistemi bir anda her tarafı açmış olduğundan, yana hareket eden sisteme göre farklılık arzeder.
Başarılar dileriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,326
Mesajlar
916,727
Kullanıcılar
450,168
Son üye
onuruslu

Yeni konular

Geri
Üst