plc-profibus

Katılım
22 Haz 2011
Mesajlar
14
Puanları
1
Konum
ADANA
merhaba arkadaslar profıbus ıle drıverden bilgilerı nasıl okuyabılırım.yanı akım bilgisini veya baska birsistemle olan haberleşmesini

encoderın plc içerisinde nasıl kullanabılırım ne tur işlemler yaqpmam gerekıyor
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhabalar

Profibus ile bağlanacağın driverin .gsd tipi dosyalarını PLC içine yüklemen gerekiyor. Daha sonra yüklediğin dosya içinden adres tipini ve bilgilerini PLC içinde tanıtmalısın. Her PLC için bu yol farklıdır. Ama mantığı aynıdır.

iyi çalışmalar
 
benımde tam olarak öğrenmek istediğim bu misal olarak siemens g120 tipi bir driver elimizde bunu harwarede tanıtıyoruz.adreslerını verıyoruz.ınput/output yalnız bu adreslemeler neyi temsil ediyor. hangisi start verıyor hangisinden arıza cıkısı verıyor hangisi frekans set değeri hangisi akım çıkış bilgisi yani tam olarak nasıl kontrol ediliyor.bir deney setimiz var baska bir firmanın yaptıgı hazır blogu kullanarak çalıştırdım ancak blok kilitli oldugu için ne tur işlemler yapmış öğrenemedik. driverden 3 PIW 3 PQW DEĞERİ var. bunlar nasıl kontrol edilebiliyor..

iyi çalışmalar.....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,655
Kullanıcılar
450,150
Son üye
Sqnax

Yeni konular

Geri
Üst