Priz gücü

iç tesisat yönetmeliğinin linkini alabilir miyim ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşlar 7 priz iyi tamamda bunlar hep bağlantılı kablo kesitlerinden bahseden yok hiç linyeyi 1,5 çekmiyordur inşallah bu arkadaş :D
 
bazı cihazlar ilk çalışma anında çok yüksek akım çekebilmektedir .. evle bir ilgisi yok ama bir taşlama motoruen fazla 1500 w olur fakat bazen 20a 'lik sigorta bile ilk çalıma anında atabiliyor
 
evet arkadaşlar.bir linye ye en fazla 7 priz bağlanabilir.ama ne kadar az olursa o kadar sağlıklı olur tabiki.sen paradan bahset bir linyeye bir priz yine bağlanır.
 
bir prizin gücü diye bir mantık yanlıştır. 300 W hesabında Linye gücü en fazla 2100 w olur. Bazı özel prizler (Çamaşır mak. Bulaşık mak. Fırın vb.) 2000 yada 2500 W'tır. Tek linyeye bağlanır. Bu sebeple tek kriter yanlıştır. Ancak prizin dayanabileceği akım 16A olup 3520W güce dayanabilir demek olup bu değerin üzerinde priz yanar. Sormak istenen soru neyse cevap da ona göredir. Ancak bir linyeyi ne kadar yüklerim dersek, Elektrik İç Tesisleri yönetmeliği 57. Madde kapsamında 2,5mm2 NYA boru içi iletken olduğunda 21x0,92*220=4250W sınır değer olup gerilim düşümü hesaba katılmamıştır. Acaba bir 5 metre linyeye bu yüklemeyi yapsa olur mu o da olmaz gerilim düşümü sınır değerini 4 kat aşarız. Bu ancak dağıtım tablosuna 1,5 metre uzaktaki alıcı (prize takılı olmamak şartı ile) için geçerlidir. Velhasıl en doğrusu bir prizi 2500W üzerinde yüklememek lazım. Eğer mesafe uzaksa bu 2000W'tan çok olmamalı.
 
benim kafamı kurcalayan sorun şofben kullanma talimatında neden 3x2.5 mm antigron öneriliyor
3x4mm neden önerilmiyor biliyorsunuz bu şofbenler 3. kademede 7000 watt çekmekte

fakir şofben.png
 
3x2,5 olmaz.Gayriciddi bir üretim olduğu ordan belli.3x4 olmalı ve tablodan,müstakil hat olarak çekilmeli.7 kw lık olduğundan eminmisiniz ?Eğer öyle ise,4 kw lık 2. kademeyi iptal edin veya hiç kullanmamaya özen gösterin.
 
3x2,5 olmaz.Gayriciddi bir üretim olduğu ordan belli.3x4 olmalı ve tablodan,müstakil hat olarak çekilmeli.7 kw lık olduğundan eminmisiniz ?Eğer öyle ise,4 kw lık 2. kademeyi iptal edin veya hiç kullanmamaya özen gösterin.
beni yanlış anladınız sanırım demek istediğim şofben firmalarının neye göre hesaplama yaparak 7000w güç çeken şofben için 3x2.5 antigron önermesi
 
Konudan biraz bagimsiz olarak bisey sormak istiyorum: kuvvetli akim tesisleri ve ic tesisler yönetmeliği 100 yil oncesine hitap ediyorken neden bu yönetmelik kaldirilmiyor?

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,388
Mesajlar
917,182
Kullanıcılar
450,273
Son üye
rawengineer

Yeni konular

Geri
Üst