Profilo Ariston v.b yapıştırılmış kazanlar

BatiTeknik

Üye
Katılım
25 Haz 2011
Mesajlar
93
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba arkadaşlar yapıştırılmış kazanlara rulman çakma işlemini nasıl yapıyorsunuz ortasından kesmek bir çözüm ama tekrar birleştirmede sorun yaşanabiliyor pratik bir çözümü olan varsa paylaşırsanız sevinitim. Teşekkürler
 
buda diğer tipler için..

Aşağıda ele alınan bir örnek, söz konusu makine Ariston (Ariston) yıkama değiştirme yatakları gerçekleştirilmiştir. Kauçuk conta tankın operasyonda, yataklara düşer korozyon ve hızlandırılmış aşınma teşvik su geçmek için başlar. 6 Ortalama rulman ömrü - 10 yıl. Tamir öncesinde, güç ve erişime yan yüzeylerinin tümüne cihazı çıkarın. İlk aşamada tankı bırakın ve şasi makineden çıkarmak için gereklidir. Bunu yapmak için, taban alanını, makinenin arkasında bulunan plastik kapak çıkararak iç erişim sağlar. Tank tahliye borusu sabitleyen germe vidalı kelepçe çıkarın. Tankı tüpü ayırın.
01_otsoedinenie_slivnogo_patrubka.jpg
Motorun güç kontakları ayırın. Tahrik kayışını sökün. Sağa fotoğrafta (kemer çıkarma) başka bir çamaşır makinesi gösterir, ama motor kaldırma prensibi diğer modeller için geçerlidir.
02_otsoedinenie_provodov_ot_dvigatelya.jpg
Twist, tamamen değil, iki cıvatayı motoru. Alternatif olarak, itina ile, bir ve ikinci kurma kolu çekiç üzerinde baskı koşucular için motor taşımak için. Sonra nihayet, iki cıvatayı gevşetin tutarak motoru kaldırın.
03_snyatie_dvigatelya.jpg
Tam orada, tankın alt kısmında, bir ısıtma elemanı vardır. Güç kontakları çıkarın. Sadece tankın tüm kabloları çıkarın. Çamaşır makinesi Ariston (Ariston) en üstüne git. Sökün arka duvardan üst kapağını sabitleyen iki vidayı. Arka kapağı ve vücuttan kaydırın.
04_snyatie_kryshki.jpg
Deterjan çekin ve çıkarın. Bu iki montaj vidasını kontrol paneli olduğunu sökün erişim sağlayacaktır.
05_otkruchivaem_vinty_krepleniya_paneli_upravleiya.jpg
Sökün üstten vida ikinci çiftinin (sol ve sağ). Alt kısmı, daha sonra vericiden önce, kontrol paneli çıkmalıdır.
06_snyatie_paneli_upravleniya.jpg
Kauçuk kol hatch (mühür) metal tel kelepçe yardımıyla makinenin ön sabitlenir, bahar çıkarın. Biz manşet çevre kenarı etrafında hareket, bir yay gerginliği bulmalıyız. Bahar gözetlemek Düz nesne, yavaşça çekin ve bir yaka ile kaldırın. Konut çamaşır makinesi manşet ayırın. Kapak kilidi ayırın, iki vidayı (sağda) çıkarın.
07_snyatie_perednego_homuta_uplotnitelya_dvertsy.jpg
Alt gidin ve kaidenin ön paneli sökünüz. Panelinin üst kenarı çengel, bir düz nesnenin yardımı ile bunu. Şimdi makine Ariston ön sabitlemek için tam erişime sahiptir. Sökün üst (sol ve sağ) iki vidayı ve alttan birkaç vida.
08_snyatie_kreplenij_perednej_stenki.jpg
Biraz yukarı itelemek ve ön duvarı çıkarın. Ön araba iç yararlanabilirler. Sökün cıvata ön, alt denge tankı (bu örnekte, üç cıvata).
09_snyatie_perednej_stenki.jpg
Ayırın ve alt karşı tarafına ertelendi. Üst denge, sökün cıvata gidin ve dikkatlice plastik tank koltuk çıkarın.
010_snyatie_protivovesov_stiralnoj_mashiny.jpg
Tanka lastik dolgulu boru sabitleyen plastik klibi çözün ve çıkarın. Bundan sonra gereksiz öğeleri kesmek için değil mümkün olacaktır, ve arka duvara tüm dağıtıcı taşımak ve geçici orada söndürüldü.
011_otsoedinyaem_dispenser.jpg
Tank seviye şalteri (basınç şalteri) ayırın. Bu nedenle, sadece süspansiyon sistemi (amortisörler ve yaylar) kaldıracaktır. Çamaşır makinesinin altında olan amortisörler ile başlayın. Üst uç da alt makine için, alt tanka bağlıdır. Tankına bağlı amortisör, o sonuna kadar çıkarın.
Bu modelde, amortisör iki ucunda mandalını plastik bir pim ile monte. Pim sivri bir ucu, diğer bir deliğe sahiptir. Pimi çekin için, fotoğrafta görüldüğü gibi pin vidalanacak vida kullanabilirsiniz.
012_otsoedinenie_amortizatorov.jpg
Plastik piminin diğer tarafında onu çamaşır makinesinin çalışması esnasında kendiliğinden hareket etmesine izin vermeyen bir mandalı vardır. Sen halka anahtarı ile mandalını sıkmak olabilir. Sonra, bir pense ile anahtar, diğer tutan tek elle yavaşça vida tutma pimini çekin.
013_dostaem_shtyr_krepleniya_amortizatora.jpg
Yan duvarına doğru kaydırarak tankından amortisör ayırın. Yani üst, süspansiyon yayı gidin. Düz bir nesne (fotoğrafta bir adet yassı başlı tornavida), gözetlemek ve iki yay üst sabitleme ve kilit çekin.
014_snyatie_pruzhin.jpg
Bu süspansiyon yayları çıkarılabilir, böylece tüm unsurları tankı bağlantısı olup olmadığını iki kez kontrol edin ve konut Ariston çamaşır makinesi dışarı çekin. Bu dikkatle kablolama ve tankı etrafında bulunan diğer unsurlar makineleri, zarar vermemeye olarak yapılmalıdır. Kaldırılması için, tankın toplam kısma kadar kaldırdı ve yaylar kesmek gerekir. Sonra yavaşça dışa, tankı çıkarın ve plastik parçaların tanka zarar vermemek için yaka standı üzerine koydu kayması.
015_snyatie_baka.jpg
Rulmanlar yerine onarım ikinci aşaması - makineleri Ariston çamaşır plastik tank söküm edilir. Kasnak davul kaldırılması ile başlamak için. Bunu yapmak için, sökün cıvata, tahta çekiç sapı veya başka bir nesne ile durdu kasnağı. Sonra milinden kasnak çıkarın.
Bu zor Bazen, o zaman sabırlı olmak zorunda, ve kasnağı çevre eller milinden toplam çekilme kendilerini yukarı çekin. Alt makara ve şaft dış tambur taşıyan bir küçük bir kısmıdır.
1_snyatie_shkiva.jpg
Mili üzerinde bir tahta parçası ve bir çekiç koyun, rulmanlar mili nakavt. Sonra tankın iki yarısı birbirinden ayırmak başlayabilirsiniz. Bunu yapmak için, tankın iki yarım çevresine tüm vidaları sökün.
2_razborka_baka.jpg
Tüm vidaları yok olduktan sonra, yavaşça tankın iki yarısı arasındaki boşluğu içine geniş bir tornavida yerleştirin ve birkaç farklı yerlerde kendi ekseni etrafında çevirin. Bir kez artış yarıları arasındaki boşluğu, ayrılan eller her iki yarısı.
3_otsoedinenie_dvuh_polovin_baka.jpg
Bir yarım kolayca çıkıyor ve ikinci davul kaldırın. Bu kez başarısız olursa, o zaman tambur mili bar koymak ve ayrıca yarım silindir tankın ayrılması, barlar için bir çekiç ile birkaç darbeler koymak için daha fazla zamana ihtiyacım var.
Davul sonunda serbest bırakıldıktan sonra, Mil ve kovan kontrol (genellikle bronz) hasar. Çamaşır makinesi uzun kırık yatakları ile çalışan varsa, bunlar kısmen veya tamamen yıkıldığını ya da şaft ve rulman hasar olabilir. Bir ağaç ya da çalı güçlü oluklar vardır ve yontma Eğer şaft üzerinde yeni yatakları kuracak sıkı değildir ve contasını tekrar yatak aşınmasına sebep olur, hangi sızdırıyor.
Mil ve kovan iyi iseniz Yani, o zaman dikkatli pas ve mevduat temizlenmiş onları takip etmek gerekir. Mili temizlerken zımpara cezaları kullanabilirsiniz. Kollu zımpara temizlik tavsiye edilmez, bu bezine zarar verebilir. Kol ince aşındırıcı sünger ya da kesinlikle pürüzsüz tutmak için izin başka yollarla arındırmak.
Ayrıca ankette, şaft tambur bağlı olduğu ile davul-pad kontrol edin. Çapraz inşaatı Silumin malzeme bazen tank düşman çevre tarafından yok edilir. Sonra davul mili eki sertliği sıkma işlemi sırasında gürültü ve titreşim sonucu, kırık ve sitenin çamaşır sonradan toplam imha.
Bu örnekte, (ortada) resimde kırık gibi, bir haç ile tambur mili değiştirilmesi. Fotoğrafın sağ yarısı üzerinde eski yatakları kalıplanmış olan bir tankı göstermektedir.
4_snyatie_barabana_stiralnoj_mashiny.jpg
Eski yatakların tankı bir metal çubuk (bir keski gibi) ve çekiç ile nakavt. Kolay dış yatak (solda) ile başlamak. Bu rulmanlar iniş slot zarar görmesini önlemek için gerekli olduğunda, fotoğrafta görüldüğü gibi keski zorunda. Rulman etrafında hareket etmek Blows, çözgü olmayacak. Dış yatak çıkardıktan sonra, yarım tankı devirmek ve iç aynı şekilde bayıltır. İç yatak aksine onunla dışarı gel ve tankı mühür olacak.
Sağdaki fotoğrafta yeni yatakları gösterir tankı mühür ve tambur mili çapraz.
5_snyatie_podshipnikov.jpg
Çıkardıktan sonra hem rulmanlar kaldırılır ve koltuk katmanları pas yapmalısınız. Bunu yapmak için, WD-40 uygulayabilirsiniz. Sonra her şeyi dikkatle silin ve Lithol-24 yağlanmış.
Yeni rulmanlar yükleme evde başlar. Aşağıda odun, bitki parçası ile çekiç düşme ile daha sonra Çekilebilir onun küçük elleri, ve.
6_ustanovka_novyh_podshipnikov.jpg
Kalıcı olarak yatak içine itilmesi için, etrafında bir çekiç darbesi ile dış kenarın şarj keski için gereklidir. Rulman durduğunda, bu darbelerin sesi duyulacaktır. Rulmanın iç conta seti ardından. Resimde bir, metal sığar bir metal kaplama ve lastik conta oluşur.
7_novyj_salnik_baka.jpg
Rulman ve sızdırmazlık elemanı montaj bir çekiç ile, ahşap bir blok, koltuk contasının arkasındaki ayarlayın. Kalıcı çarpıcı ve hareket, bir künt keski ve çekiç ile mühür şekillendirdi. Bir kez iç rulman ve conta takılı, tankın yarısını ters çevirin ve dış yatak gidin.
8_ustanovka_novogo_salnika_baka.jpg
Aşağıdaki fotoğraf ortasındaki delik ve onun çekiç darbeleri kenarına yerleştirilen dış yatak tam iniş nasıl uygulandığını göstermektedir. Basarak final için sadece bir daire içinde hareket yatağın kenarında çarpıcı bir keski kullanabilirsiniz.
Yataklar yüklendikten sonra, tank montajı gidin ve iyice temizlenmeli ve aralarında bir kauçuk conta her iki yarısının eklem olmalıdır önce. Bu örnek conta rulmanlar olmadan tankın diğer yarısı, yüklü olduğunu gösterir.
9_ustanovka_vneshnego_podshipnika.jpg
Conta, suya dayanıklı mastik üzerine silikon uygulayın ve birkaç dakika bekletin. Tankın diğer yarısı gidin. Düz bir yüzey üzerinde davul ayarlayın ve mili yatakları girdi, böylece o tankın ikinci yarısında koymak.
10_sborka_baka.jpg
Tam göreli yataklarda şaft, üzerinde gibi fotoğrafta görüldüğü bir kasnak, koy emin yapma. Kasnak cıvatasını geçirin ve bir çekiç kilit bir ahşap kolu kullanarak, sonuna kadar sıkın. Tank kasnak kapatın ve tankı bağlayın ve sağ iki yarısı hizalayarak.
11_ustanovka_shkiva.jpg
Tankın iki yarım katılmadan ve onları bir arada uygun doğru rahat kontrol ettikten sonra. Ortak bileşik tankın çevresine tüm vidalarını sıkın. Böylece tank monte edilir.
12_sobrannyj_bak_stiralnoj_mashiny.jpg
Fotoğrafta görüldüğü gibi, yüklemek ve tank motoru sabitlemek için montajda kolaylık için. Tankın hem yaylar Hooked on.
13_krepim_dvigatel.jpg
Tank iki elinizle onu almak, sağ elinde bir yay üzerinde asılı diz öncü tutarak, bedeninde başlar. Plastik hizmetli yaylar takın.
16_ustanovka_baka.jpg


Ayrıca montaj aynı sırayla, demontaj tersten yapılır. Montaj Ariston çamaşır makinesi sonunda, sızıntı ve diğer bileşikler için tank kontrol edin. Bunu yapmak için, yıkama herhangi çalıştırın ve tank ve diğer bağlantıları alt aydınlatan sızıntıları için makine kontrol edin.
İlk yıkama tamir yağ tankın içini temizlemek için küçük bir toz ile iç çamaşırı olmadan 60-70 derece çalıştırın.
 
usta kesme şeklini vs bende biliyor ve uyguluyorum yukardada belirttiğim gibi daha başka bir yolu yok anlaşılan teşekkürler
 
ben bosch siemens serisi makinalara çıkma max kazan takıyorum. 5 kg luk makinaya 6 kg kazan takıyorum. kesme işi tat veren bir iş değil
 
profiloda boschlarda sıkıntı yokda aristonlar çok sıkıntılı..

avl 102-105-85
 
Kesinlikle öyle bende başka bir kazan taktım sonunda
 
ben bosch siemens serisi makinalara çıkma max kazan takıyorum. 5 kg luk makinaya 6 kg kazan takıyorum. kesme işi tat veren bir iş değil


bosch - siemens cihazlarına en iyi oturan kazan regal kazanıdır.. bire bir oturuyor bizzat kendm taktım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,188
Kullanıcılar
450,063
Son üye
denizdeniiiz

Yeni konular

Geri
Üst