R107 RC helikopter sorunu!!!

Katılım
25 Ocak 2009
Mesajlar
98
Puanları
1
Merhaba ;
Elimde R107 model helikopter var.Tüm ışıkları yanıyor kumanda üzerinde bulunan haberleşmenin sağlandığına dair led sürekli yanıyor.Fakat kumanda üzerinden hiç bir şekilde komut almıyor.Pilin gerilim değerlerini ölçtüm anormal bir durum yok.Devre kartı üzerinden tristörleri tornavida üzerinden sürdüğümde motorlar çalışıyor.Rc sistemler üzerinde fazla bir bilgim olmadığından temel kontrolleri ancak bu şekilde yapabildim.Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?Şimdiden teşekkür ederim .İyi formlar...
 
Verici (uzaktan kumandanın) devresi açısından bir iç sorun varmış gibi göründü bana, başka (yedek) bir kumandanız bulunuyorsa eğer onunla dener misiniz? Kumandanın yedeği yoksa eğer uzaktan kumandanın gözle lehimlerini kontrol edip soğuk lehim varsa (veya bu olasılığa karşı) havyayla tüm lehimlerini yeniden lehimleyip deneyin. Alıcı devrenin çalışma LED'lerinin yanması uzaktan kumanda sinyalini kısmen alabildiğini ama kumandanın tam kumandayı sağlayacak şekliyle çok sağlıklı şekliyle verici sinyali veremediğini gösteriyor. Bu işlemle alınan sonuç değişmiyorsa alıcı devrenin kuplaj devreleri (alıcı devrenin lehimleri ve kuplaj elemanları) üzerinde durmanız gerekir.

Not: Biraz daha farklı olarak; örneğin uzaktan kumandaların pilleri çok zayıfladığında bu kumandaların etki metrajı çok kısalır, TV, araç ve otomatik bariyerli kapıların RC uzaktan kumandalarında çok uzaktan kumanda sıkıntılarında olduğu gibi) Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,238
Mesajlar
916,091
Kullanıcılar
450,048
Son üye
guney oral

Yeni konular

Geri
Üst