role 3 faztek faz mı üç faz mı?
merhaba. 100 kva lık trafo var. sabit kondansatör grubu kurulu.kompanzasyonu hiç kurmamış birisi olarak soruyorum. reaktif güç kontrol ünitesi yandı.(trafoya kuş çarpmasından dolayı) ben yenisini aldım. fakat öncekindeki kabloları unuttum. kael varto308. sıkıntılarımı aşağıda paylaşıyorum. yardımcı olursanız çok memnun olurum.
1.üç faz beslemesine rağmen bir akım trafosu besliyor ve kael 308 bu yüzden çalışmadı.
2.diğer 2 fazada akım trafosu takacaksam (100/5) bağlantıları nasıl olacak?
3.eğer yeniden kompanzasyon panosu kurulacaksa hesabını yapabilirim fakat bağlantı şeması konusunda yardımcı olabilirmisiniz?
6 kademe olarak sistem şuanda kurulu.
arkadaşlar meraba tavuk yetiştirme çiftliginde reaktif %32 capasitif %25 cezalı gidiyor 24 saatlik tüketim aktif 10 kw sayaç carpanlı çarpan 10 yani 100 kw harçama oluyor fakat civcivler büyüdügü zaman tüketim artıyor reaktif %16 capasitif %11 oluyor kümes bosaldıgı zaman tüketim düşüyor ne yapmalıyım kompanzasyon 8 kademe 1. kdm 1 kvr 2.kdm 1,5 3.kdm 2,5 kvr 4. kdm 5.kvr 5. kdm 7,5 kvr 6.kdm 10kvr 7. kdm 15 kvr 8. kdm 20 kvr cos f 99 da cos f 1.00 aldıgımda cap yuksek gidiyor role entes 3 fazlı ne yapmalıyım herze kolay gelsin