RF alici verici anons sistemi

addeemm36

Üye
Katılım
23 May 2006
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
merhaba
arkadaslar ben Rf alici verici modulu kullanarak anons sistemi yapmak istiyorum. soyleki sabit tesis uzerinde bir verici hareketli sistem uzerinde alici olacak vericiden gelen bilgiye gore anons yapilacak.
sorum soyle
hareketli cisimlerde rf modulleri kullanabilirmiyim
usb bellek uzerine kaydedilen ses doayasini nasil pic kulanarak okurum. ses dosyasini hexe cevirmeliyim mi nasil haberlesirim saygilar
 
Ben olsam projemi bu şekilde uygulamaya çalışmam eğer proje olarak değilse yani amaç sonuç odaklı ise bu kadar dalavereye gerek yok düşüncesindeyim...

Gelelim usb bellek üzerinden ses verisi okumaya bunu ARM kitleri ile çok rahat bir şekilde çözebiliyorlar ben hiç denemedim elimde arm kit var stm32f407 gibi Ama hiç denemedim ( tembellik başa bela )

Şimdi de ben olsam projeyi nasıl yaparım o kısmına gelelim:

isd1260 gibi ses kaydı yapılabilen entegreler var ses kayıt işlemini ve okuma işlemini bu entegreler ile çözme yoluna giderim

Rf kısmını ise hiç uğraşmam piyasada satılan telsizler var bilgisayar üzerinden ton ve frekansları ayarlanabiliyor ve bir çok kanala sahipler sabit kısımı da hareketli kısımı da bu şekilde çözmeye çalışırım.

Tanıdığım bir anons cihazı üretip belediyelere ve cami lere satan firma vardı bir çok işi bu şekilde çözüyordu...

Telsizin mikrofon girişine isd entegresinin çıkışlarını adapte edip mandal kısmını da pic yada herhangi bir işlemci yada denetleyici ile çözer isd entegresinin de kontrolünü bu işlemci yada denetleyici üzerinden sağladım mı on numara beş yıldız bir sistem çıkarabilirim diye zannediyorum.

Alıcı kısımdaki telsizin ses düzeyi yüksek olması isteniyorsa da zaten basit bir anfi ile halledilir geriye sistemi telsizlere uyarlamak kalır ;)

Tabii ki ben proje bazında olmayan sonuç odaklı bir iş ise bu yolu seçerdim ama amaç protokol öğrenmek çözmek ve uygulamak ise olay değişir o zaman yine arm kitleri kullanarak mikro C ile uğraşırdım.

Bu arada mikroe firması bilindiği gibi mikroc mikro basic gibi dilleri arm pic atmel gibi işlemcilere uygulamış çok çeşitli ve kullanışlı komutlar üretmiş fakat en güzel tarafı ise komutların taşınılabilirliğini sağlamıştır ( en azından benim gözümde )

Bunun yanında Dr doğan ibrahim isimli bir hocamızın mikro basic ile hafıza kartları hakkında çıkartmış olduğu eski sayılabilecek fakat halen rahatlıkla temin edilebilen bir kitabı var bu kitap sayesinde bir çok kütüphanenin de kullanımını mikro basic dilinde öğrenip komut taşınılabilirliğini kullanarak mikroc ye uygulayabilme olasılığına sahip olurdum. Saygılar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,332
Mesajlar
916,760
Kullanıcılar
450,176
Son üye
electrical_engineer

Yeni konular

Geri
Üst