RS232 Haberleşme Devresi

ogzcndyr

Üye
Katılım
1 Ocak 2013
Mesajlar
77
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba sevgili kk üyeleri proje ödevim için rs232 devresi yapmam gerekiyor haberleşme Bölümü 11.sinif öğrencisiyim seri haberleşmeyi anladım START STOP biti bize anlattıkları kadar biliyorum. Nette rs232 devresini tam anlayamadım hoca dedi bilgisayara takip led yakicaz dedi. Internete baktım bir sürü rs232 devresi var. Yardımcı olursanız sevinirim

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Son düzenleme:
Merhaba,
Aşağıdaki dosyadan gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • BCD_CALSMA.rar
    233.8 KB · Görüntüleme: 194
Teşekkürler bilgisayara geçince dosyalara bakarım umarım aradığım seydir

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Merhaba,
Aşağıdaki dosyadan gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

hocanın istediği ödev tam olarak bu galiba ancak ben isiste açmama rağmen çalıştıramadım ki buda benim bilgisizliğimden kaynaklanıyor rs232 cıkısını falan goremedım. benim bildiğim vga kablosu tarzı bir şey kullanılıyor. Neyse benim bilgisizliğimden dolayı tam anlayamadım bu konu hakkında kilit noktalar neresi hangi konuları araştırmalıyım bilgilendirirseniz sevinirim.
 
Merhaba,
RS232 bağlantısı(MAX232 entegresi) PC ile PIC arasındaki gelen ve giden dataların voltajları arasındaki voltaj farkını dönüştürüp uygun hale getirmesidir.Size verdiğim çalışmada isiste pıc'e untitled_1_1.hex dosyasını tekrar yükleyin.isis'i çalışır hale getirin.Siyah ekrana "1" rakkamını yazarsanız 1. led "2" yazarsanız 2. led "4" yazarsanız 3. led yanacaktır.Bu şu demektir,PC klavyeden data girdikçe pic size yazılan asm programı gereği yanıt verecektir.Ayrıca yanında gelen ara yüz programını da direk C:/ 'ye yüklerseniz ara yüz programını da kullanabilirsiniz.Özetle PC'den PIC'e data yollarken PC tarafı datayı -10 ila -12 volt arasında yollar.PIC ise +5v ile çalıştığı için max232 bu voltaj dönüştürme işini yapar.Aşağıdaki linkten de max232'nin kullanım kılavuzunu bulabilirsiniz.
MAX232 Datasheet catalog

Google Arama | max232 görseller
 

Forum istatistikleri

Konular
128,335
Mesajlar
916,790
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst