S7 300-400 Genel Kurulum ve Simulasyon

ne demek istediğini açıklarmısın.benim anladığım kadarıyla simulatör ile analog işlem yapmak istiyorsun.hem s7200 için hem de s7300 için kullanılan simulatörlerde analog işlem yapılıyor.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Mesela s7 300 de simülatörde analog input veya output modülleri ekleyemiyorsun. Veyahut ben bilmiyorum. input, output,merker,timer,counter birde Generic Variable diye bir kısım var. Nerede analog anlamadım???
 
şu anda pc imde simatic manager kurulu değil.yarın kurduktan sonra sana yardımcı olabilirim
 
şu anda pc imde simatic manager kurulu değil.yarın kurduktan sonra sana yardımcı olabilirim

Arkadaşım kurabildin mi Simatic manageri bu konuda bilgisi olan var mı?

Soru şu siemens te veya başka bir markada yazdığımız bir analog programı simüle edebiliyor muyuz? yoksa illa bir plc ve analog giriş çıkış modüllü bir plc ye yükleyip mi görebiliriz???
 
Arkadaşım senin istediğin Generic Variable zaten. Bunu ekledikten sonra açılan kutuda değer girebileceğin bir yer var oraya analog kartının adresini giriyorsun. İnput için PİW100 Output için PQW100 burdaki 100 ler senin oluşturduğun adresler olacak yani aalog kartının adresi ben örnek olsun diye yazdım. Adresi yazıo eneter le onayladıktan sonrada yan taraftaki kutucuktan analog değerini nasıl girceğini seçiyordun. Slider:dec seçersen kaydırma çubuğu açılacak ve istediğin analog değeri ayarlayabilirsin yada hangisi senin için daha uygunsa onu seçersin. Kolay gelsin...
 
Analog simulasyon için fb de yazabilirsin, bizde vardı, tesisi komple simüle edebiliyorduk.
Tesis çalıştıkça Fb piw kısımlarına gibi degişik degerler basıyordu. Fb nin gönderdiği degerlerin arttırma ve azaltma oranları ayarlanabiliyordu. Buna benzer birşey yapabilirsiniz. Biz simulasyonda sadece inputları kullanıyorduk.
 
AB plc lerin dökümanlarına türkçe ulaşmak çok zor.Siemensin ise neredeyse tüm dökümanları türkçe olarak var.
 
arkadaslar

arkadaşlar s7 300 simatic manager simülasyon programını plc olmadan indirip bilgisayarda simulasyon yaparak ogrenebilirimiyim yardımcı olursanız sevinirim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
ANALOG SİM_2.jpgsayın egzantrik1453
s7 300 de analog simulasyonu yapabiliyorsunuz. analog kanalınızı bir move adresine yükleyim. örneğin PIW 100 programınızda pıw 100 ü tanımlayın. resimde anlatmaya çalıştım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,260
Mesajlar
916,277
Kullanıcılar
450,082
Son üye
feritkvl14

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst