Sarjj regulatorune amper metre baglama

Şöntün direnci yüksek olduğundan değeri yüksek gösteriyor. Kendi şöntünüzü yapacaksınız veya orjinalini kullanacaksınız. Denemek isterseniz nasıl olacağını anlatırım.
Çok iyi olur üstadım kendi sont u 500a
 
Şu anda kullandığınız şönte paralel bakır iletken ile de yapabilirsiniz kendiniz de yapabilirsiniz. 50 amper civarında akım geçeceği için enaz 2,5mm² kesitinde bakır iletken kullanmalısınız. Cihazınızın verilerini bilsem yaklaşık kaç cm olacağını hesaplayabilirdim. ama kendinizde deneyerek bulabilirsiniz. 396 amper yazdığına göre eğer o anda 40 amper geçiyorsa siz onu 39,6 amper olarak kabul edebilirsiniz. Bir basamak küçültmüş olursunuz. O değerde gerçek akımı bilseniz hesaplama ya da değerlendirmede kolaylık olurdu. Deneme yanılma yönteminde doğru gösteren başka bir ampermetreye ihtiyacınız olacak.
Yapımı şöyle olacak; ampermetrenin bir ucunu 2,5 mm² bakır iletken bir ucuna sabitleyeceksiniz. Diğer ucunu örneğin 20 cm uzaklığına bağlayacaksınız ve iki ampermetreyi de gözleyeceksiniz. Şönte bağlı ampermetre etalon ampermetreden fazla gösteriyor ise örneğin 15 cm uzaklığına bağlayacaksınız. Düşük gösterirse biraz uzaklaştıracaksınız iki ampermetrenin aynı değeri gösterdiği noktaya sabitledinizmi şöntünüz hazır demektir. Şönt iletkeninin uçlarını halka şeklnde yani kablo papucu şeklinde yaparsanız vidalı bağlantılara uygun olur. Takıldığınız yer olursa veya eksik kalan bir yer var ise bildirin nette fazla kalamıyabilirim ya da yarın cevap veririm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,321
Mesajlar
916,706
Kullanıcılar
450,161
Son üye
Nonjekal

Yeni konular

Geri
Üst