sayaçtan öncemi sonramı hangisi daha ideal

zefiran

Üye
Katılım
17 Ocak 2008
Mesajlar
189
Puanları
1
Yaş
39
bazı arkadaşlar kompanzasyon yaparken sayacıbn faz girişlerinden önce bazı arkadaşlar ise sayacın faz çıkışlarından sonra akım trafolarını koyup kompanzasyon yapıyor bunların hangisi daha idealdir arkadaşlar önce ve sonranın sakıncaları ve avantajları nelerdir ? ???
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Öncelikle rölede akım trafosunun kullanım amacı; primer tarafında yüklerin akımlarının geçişini sağlamak ve sekonderden 5A'lik geçiş verebilmek, ( Ör: 150/5) bunun amacı röleniz içindir, yük akımlarını direk rölenize veremezsiniz. Dolayısıyla, kısaca açıklamak gerekirse; yüklerinizden sonra akım trafonuz, sonra da röleniz gelmelidir. Röle ile akım trafosu arasına yük bağlantısı yapılmamalıdır. Eğer yapar iseniz, röle yüklerinizi algılayamaz. Sağlıklı bir kompanzasyon sistemi tutturamamış olursunuz.
 
cevabıbınız için teşekkürler ancak ben sorumu tam yansıtamadım galiba şöyle sorayım :
1-bildiğimiz gibi bir kompanzasyon sistemi röle sigotalar kontaktörler ve kondansatörden oluşur. sistemdeki yüklerin daha iyi görünebilmesi maksadıyla bazı arkadaşlar sayacın bulunduğu mühürlene bilir bölümdeki sayacın faz girişinden önce koyuyor yani faz akım trafosundan geçtikten sonra saate giriyor bu doğrumudur akım trafolarını sayacın faz çıkışlarına koysak bir sorun yaşarmıyız .
2-kompanzasyon sisteminin beslemesi yani sigorta ve kontaktörler kondansatörlerin beslemesini nerden almalıyız sorum budur
 
sayın zefiran rgr rölesine ait akım trafolarını sayaç girişinde veya sayaç çıkışında olması hiç bir sorun teşkil etmez sonuçta tüketim noktasına giden akımın bilgisi sayaçtan öncede olsa algılanır sonrada olsa algılanır ama şu varki genelde sayaçtan sonra uygulanması makbul görülür çünkü herhangi bir arıza durumunda mühürlenmiş sayac panosunun mührünü sökmek problem çıkarır bu nedenle sayaçtan sonra uygulanması makbuldür. rgr rölesinin beslemeside ve kumanda enerjisi tabiki sayaçtan sonra yapılır.
 
1. Röle akım trafolarını mühürlü bölmeden sonra koyun ki teknoseko'nun da belirttiği gibi arıza durumunda mühürlerle uğraşıp vakit kaybetmeyin. Önemli olan işletmedeki bütün yüklerin o akım trafosundan geçmesidir. Buna dikkat edin.

2.Kompanzasyon beslemesini de röle akım trafolarından sonra yapın ki röle kademeye aldığı kondansatörlerin etkisini görebilsin ve farkına varmadan aşırı kompanzasyon yaptırmasın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,754
Kullanıcılar
450,174
Son üye
zemred

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst