schneider hucre dc kesilince kılıtleme yaparmı?

ikaz

Üye
Katılım
10 Ağu 2012
Mesajlar
43
Puanları
1
selam arkadaşlar trafomuzun cıkışında schneider marka 3 adet metal clat hucrelerimiz mevcut bunlardan birincisi trafo sekonder giriş diğer ikisi besleme 1 ve 2 çıkış fiderleridir ve bu fiderler sepam roleleri ile korunuyor. Acaba bu rolelerin dc beslemesi kesilirse roleler açma yaparmı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
D.C. sinyal devrelerinde, kilitlemelerde ve koruma devrelerinde kullanılır. Ancak genelde bu devreler ayrı devrelerdir. Yani sinyal devresinin dc sini kesip koruma ve kilitleme çalışmaya devam edebilir. Sorduğunuz röleyi kapatırsanız arıza anında kesiciye açma sinyali gitmeyeceğinden kesici açmaz ve büyük ihtimal sekonderi yada primeri açtırır. O çıkışlarında DC si kesikse kesici büyük ihtimal patlar. DC kesilince hücre kapağı kilitleme yapar!!! Çünkü zaten normal pozisyonda kilitlidir. Ancak açma yapmaz. Yani kilidini açamazsın. İstisnalarda olabilir. Genel de böyledir
 
teşekkur ederim arkadaşlar peki hucrelerin komple dc beslemesi kesilirse yanı aku ve redresor aynı anda arızalanırsa veya hücrede dc kısa devreden dolayı dc besleme sigortası atarsa kesici açması gerekmiyormu? çünkü sistem "trgezgin" arkadaşında bahsettiği gibi korumasız kalmazmı?böyle koruma yapan hucreler varmıdır acaba?
 
Son düzenleme:
Eğer DC kesintisi durumunda kesicinin açmasını istiyorsan, DC kaynak ihtiyacı olmayan röleler kullanabilirsin. Sepam kullanılan bir hücrede, DC kesintisi durumunda kesiciyi açmak için kesicinin düşük gerilim bobinli olması gerekir.
Bir not daha Schneider OG hücrelerde(standart olanları kastediyorum), dc kesilmesi durumunda kesici yayı hala 1 defa açabilecek şekilde kuruludur. Elle kesiciyi açabilir ve gerekli mekanik manevradan sonra hücre ön kapağınıda açabilirsin.
 
muratdeli arkadasın da belirttigi üzere kesicilerin acma bobini enerjili oldugundan dolayı dc kesilsede yakından bir kerelik acma yapabilirsiniz.
 
Trafo ve hucre korum sıstemlerınde, bir çok arıza ve ıhbarı belirttiği gibi, 220 volt sıstemden beslenen, "DC KESİK! ihbarınında verilmesi gerekir, bu sayede DC sıstemde, akü, redresör, ve/veya sigorta attgını optik ve akustik sinyallerle haber etsin.. Dc kesılmesınde sorun yalnız kesicini açma veya açmaması kadar, alınan arıza ıhbartınında seslı olarak bildirilmesidr. Og kesildiğinde, tek gerilim kaynağı DC besleme olacagından, , aşırı akım, trafo ısınma, buholz ihbar vs ıhbarların görülebilmesi için yardımcı gerilim kaynagının devamlı olması zaruridir.

Kesılere, açma komutu, sepam röle kontaklarından geçeceğinden Dc gerilim olması zorunludur görüşündeyim. Elle açtırma yaptırmak ayrı konudur.
 
istasyonda DC yok sa bir an once o istasyonu gerilimsiz konuma getirip enerjisini kesmek ve DC olmamasının nedeni arastırıp sorunu gidermek gerekir. Genelde DC gerilim olarak kücük merkezlerde kabinlerde 24VDC kullanılmaktadır. 154 kV ve 380kV gerilim seviyesinde cougunlukla 110V dC kullanılmaktadır. Santralların büyük cogunda ise 220VDC kullanılmaktadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,018
Kullanıcılar
450,227
Son üye
kullanıcı2343

Yeni konular

Geri
Üst