siemens hmi alarmları kalıcı yapma ?

Katılım
9 Tem 2012
Mesajlar
235
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar herkese merhaba ;

Nekadar uğraştıysamda wincc flexible 2008 programında alarmları kaydetme özelliğini bulamadım . Easy wiev panellerde bu özellik mevcut ama siemenste nasıl yapılır bulamadım. İstediğim tam olarak ;

Ekrandan kullanıcı alarm reset yapsada istediğim alarmların kalıcı olması yani bakımcı falan geldiğinde adam görsün saat kaçta ne alarmı gelmiş. Alarm durumu giderilsede (örneğin acil stop butonu basıldı ve tektrar kaldırıldı.) Bu alarm kalsın. Plc den de yapılır elbet bu işlem ama kolayı varmıdır sormak istedim ?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Alarm penceresinde bazı tanımlamalar var.Acknowladged alarm diye bir ifade olması lazım. yani teyid edilmiş alarmlarıda göster diye. onu tıklaman yeterli olur. PLC tarafında extra birşey yapmana gerek yok. benim tavsiyem 2 farklı sayfada birer adet alarm penceresi oluşturman. bitanesi aktif alarmlar ve o sayfaya herkesin ulaşabilmesi gerekir. ikinci sayfa ise bakımcıların görebileceği, alarmların başlangıç ve bitiş zamanlarını da gösteren bir alarm penceresi.
 
Teşekkür ederim dostum cevabın için , bende senin dediğin gibi yaptım zaten. Artık çoğu yer istiyor bunu haklı olarak , alarmların görülmesi gerekir. Son olarak bu sayfayıda temizlemek istersem nasıl yapabilirim dostum ? Bir butona events kısmından clear alarm buffer özelliği ekledim olurmu diye ama olmadı :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,457
Mesajlar
917,738
Kullanıcılar
450,396
Son üye
murataydnnn1

Yeni konular

Geri
Üst