Spindle iş esnasında duruyor. Lütfen yardım

ahmetyukl

Üye
Katılım
12 Haz 2016
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
65
Merhab arkadaşlar , bir sorunum var. Mach3 kullanıyorum iş esnasında oyma yaparken spindle aniden duruyor. Ama makine çalışmaya devam ediyor.Eksenler filan çalışıyor ve kesici uç durduğu için tabla kaymaya vs başlıyor iş bozuluyor.

Bunun çözümü nedir yabancı forumlara göz geçirdim spindle kalibrasyon filan diyor. İşin ilginçi spindle elle tekrar çalıştıramıyorum. dwel diye bir kutucuğun sarı ışığı yanıp sönüyor. Tüm sistemin fişini çekip taktığımda ancak spindle çalışmaya başlıyor. Ama yine iş esnasında yerli yersiz durabiliyor. Son 1 haftadır böyle oluyor.

Şimdiden teşekkürler
 
spindle in baglantisi nasil? yani spindle gris kaplo 4 lu jakla mi bagli? eger boyle bagliysa onlarda lehimlenerek baglanmistir ve bu lehimler titresimden kopma yapar biray calisir ve temassizlikla karsilasir sonrasinda durur... cözüm buysa spindle uzerindeki kutudan kontrol etmelisin... kolay gelssin
 
Spindlenin kablolarını göremiyorum. Spindle etrafı özel demir kaplama ile kapatılmış. Fakat markasının Arel 750 watt olduğunu biliyorum. Bu olay dediğiniz gibi temazsızlık yüzünden midir yoksa yazılımsal olarak başka çözümü varmıdrı ? Cnc işinden pek anlamıyorum sizlerin bilgisine ihtiyacım var.

spindle budur.
http://www.cncmarketim.com/39-346/arel-075-kw-spindle-motor.jpg

Birde mach3 de DWEL düğmesi ne işe yarar çalıştırmaya çalışınca yanıp sönüyor.Anlamı nedir teşekkürler
 
Panoda sürücüyü göremediniz mi? Sürücü yoksa bir tane kontaktör olmalı. Ama sürücü muhakkak vardır diye düşünüyorum. Panonun fotoğrafını paylaşırsanız daha açık olur.

Sent from my SM-N915F using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
şimdi panoya baktım 4 renk olmak üzere sarı renk topraklama olarak kullanılmış. Siemens v20 spindle sürücüye 3 kablo giriyor.4. renk sarı olan ise siemensin şasinine bağlanmış..

Az önce mach 3 programını silip tekrar kurdum şimdilik bir problem olmadı yaptığım işi sonuna kadar bitirdi. Belkide yazılımda sıkıntı olmuşta olabilir cnc konusunda öğreneceğim çok şey var : )
 
Hah işte hata geldiğinde o siemens v20 üzerindeki hata bilgisine bir bakın. Göreceğiniz hatalar yüksek olasılıkla şunlardan biri olacaktır: aşırı akım, aşırı sıcaklık. Aşırı Akım veriyorsa motorunuz aşırı yük altındadır. Aşırı sıcaklık hatası geliyorsa sürücü fanı dönmüyordur yada panonuzun havalandırması kötüdür.

Sent from my SM-N915F using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
Sağolun tekrar durursa panoyu açıp hata koduna bakarım. Daha önce hiç aklıma gelmedi direkt fişi çekiyordum anlamadığım için...
 
Gcode u mastercam denmi cikartiuorsun?.... dwell olayi spindle I bekletme diye biliyorum ben ama surucu bu bekletme esnasinda stop ettitiyorsa surucuyude ayar olarsk gozden gecirmek kazim...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,375
Mesajlar
917,097
Kullanıcılar
450,247
Son üye
moonshine07

Yeni konular

Geri
Üst