Spot ve led beslemek için kaçlık kablo lazım?

CenkFaz

Üye
Katılım
16 Tem 2023
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
25
Bu tesiat yaptırıcam önceden buattan sadece 1 adet(faz-nötr) kablo çekilmiş sizce yeterli olurmu? Led 18 metre olacak yani 2 trafo kullanıcam spotlarda ortalama 8W-10W oluyor bir kablo daha çektirsem elbette daha iyi olur ama böyleyken de sağlıklı çalışırmı sizce?
1691310605682.png
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
elektrikçi değilim ama yeter diye hesap ediyorum. 15 spot X 10 watt = 150 watt yapar sorun değil, 18 metre led 360 watt dersek toplam 500 watt gibi bir değer yapar. sıkıntı değil. ama sıkıntı anahtarla, yani aç kapa olayı.
 
Bu tesiat yaptırıcam önceden buattan sadece 1 adet(faz-nötr) kablo çekilmiş sizce yeterli olurmu? Led 18 metre olacak yani 2 trafo kullanıcam spotlarda ortalama 8W-10W oluyor bir kablo daha çektirsem elbette daha iyi olur ama böyleyken de sağlıklı çalışırmı sizce?

Ekli dosyayı görüntüle 100179

Us

Ustam bi şeyi eksik yazmışım kablo 1,5 nya 15 spot ve 18 m lede hala yetelimidir?

Ledler için komütatör anahtar olursa daha iyi olur .
Spotlar içinde komütatör anahtar olursa dahi iyi olur .
Olmadı üçlü anahtar kablonun boruya sığması durumuna göre .
Ne kadar çok kablo olursa iyi .
Ledleri döşenmesi ( foto ) 2 trafoya bölüştürmek
Spotların bir atlamalı bağlantısı ise .
Şerit led altına köşebent alüminyum olursa hem düzgün hemde soğutucu görevi görmüş olur .


serit-led-dogru-trafo-baglantisi (3).png



 
Akım konusunda kablo da bir sorun olmaz rahatlıkla taşır yükü ama ledlerin ve spotların ayrı yanması için devreye fazladan kablo eklemelisiniz. Malzemelerin kalitesi çok önemli. Trafolar kaliteli olursa daha verimli çalışır ve ledleriniz daha uzun ömürlü olur. Ben Ack yı öneririm alternatif olarak Cata ve Horoz u önerebilirim.
3 metrede bir ledleri beslerseniz ömürlük olur.
Yüklediğiniz görselde işçilik hataları mevcut, ledler tava değil duvarlara doğru bakmalı. Böylece daha estetik ve rahatsız etmeyen bir görüntü oluşur.
 
Ledler için bir faz spotlar için bir faz kablosu kullanmalısınız.(komütatör)
DC de gerilim düşümü fazla olur led driver'ı başa koyup dc çıkıştan kesinlikle 10-15m kablo çekip lede girmeye kalkmayın. Bu nedenle Leddriver beslediği led grubuna yakın konulmalı. Diğer önemli husus Leddriverları max %80 yükte yükleyin. Paylaşımı da buna göre yapın. Direkt 230v ile çalışan ledler de var bunlar da tercih edilebilir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,390
Mesajlar
917,197
Kullanıcılar
450,276
Son üye
ESENBEL

Yeni konular

Geri
Üst