Staj yeri tavsiyeleriniz

Aynen talya nın dediği gibi, ek olarak bişeyler almak aslında senin elinde . Stajın başarısı stajyerin ilgilendiği konuları merak etmesinden geçer böylece başarıya ulaşır ve işvereninde memnun eder.
 
arkadaslar anadolu yakasında otomasyon uzerıne staj yapacagım bır yer arıorum sımdıden tesekkurler
 
Hiç staj yapmadığını düşünerek birşeyler yazacağım,

Ben lisede otomatik kumanda okudum, elektrik - elektronik dersleri vardı halilyle.
İlk stajımı bir elektronik firmasında yapmıştım, elektronik kartlar yapıyorduk malzemeleri öğreniyorduk karşılaştırmalar vs. direnç kodları bilmemneler. Basit bir staj olarak görülsede emeklemeden yürünmüyor.
Okul bitince de bir fabrikada işe başladım çok ağırdı ve elektrik üzerineydi. Okulda resimlerde gördüğüm aletler emrimdeydi artık. Röleler Motorlar pistonlar vs. Pano yapıyordum kablo atıyordum motor bağlıyordum makine çalıştırıyordum proje okuyordum çiziyordum vs.
O kadar çok şey kattı ki bana. Meğersem okul bana sadece alfabeyi öğretmiş fakat buraya gelince kelimeler çıkmaya başladı.
Ben Meslek lisesinden 2 yıllığa geçtim orada da Mekatronik okudum, onuda bitirdim şimdi Makine Mühendisliğine geçtim çok şükür onu okuyorum. Mayısda bitiyor ilk yıl şu an ingilizce hazırlık görüyorum. Okulun son haftası yapacağım tek iş mayısdan ekim ayına kadar çalışacağım bir yer ayarlamak olacak. En düşün fiyata yol param yemek paramı verin yeter deyip bu 4 yılı verimli geçirmenin yoluna bakıyorum. Çünkü 1 günlük bir tecrübe bile kazansam o bir gün ileride bana lazım olacak. İlk staja başladığımda 25 TL vermişti patron yol parası demişti, Benim günlük gelip gitmem 2,5 TL tutuyordu. 30 günle çarpınca yol parasının pek birşeye yaramadığını anlamış olsan gerek :)
Fakat şimdi düşünüyorumda 25 TL yi vermeseymiş bile ben bugün neden para vermemiş diye yakınmazdım. Çünkü paranın alamadığı şeylerden birisi de tecrübedir.
Son olarak şunu söyleyebilirim staj yapacağın firmayı yada firmaları iyi araştır çok büyük firmalar ve çok küçük firmalar olmasın. Çalıştırdığı eleman sayısı 30 dan az 100 den fazla olmasın. Kimse seninle ilgilenmez çok zordur yani. Benim bir çok arkadaşım Mercedes Tübitak gibi büyük firmalarda staj yaptılar. Tornavidayı alırken bile izin istedikleri bir ortam, ki benim çalıştığım yerlerde kullandığım makineleri arkadaşlara söylediğimde ağızları açık kalıyordu. Tabi ki verdiğim örnekler kişiden kişiye değişir, bir arkadaşımın abisi mercedeste staj yapmış 7 yıldır orada çalışıyor mesela. Sen sen ol kendini geliştirebileceğin bir yere gir.
İlk stajınızı yaptığınız firmanın adı neydi nerdeydi
 
İlk stajınızı yaptığınız firmanın adı neydi nerdeydi

çokesen elektronik diye bir firmaydı, istanbul maltepede.


Vay be kaç yıl önce yazdığım bir mesaj, şimdi makine mühendisliğini bitirdim, 10 aydır da çalışıyorum. Mayısta da askerim inşallah.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,383
Mesajlar
917,155
Kullanıcılar
450,266
Son üye
Ggungorur

Yeni konular

Geri
Üst