Türkiye'de jeneratör üretimi

oldboy

Üye
Katılım
9 Ara 2007
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
39
Türkiye'de jeneratör üreten ciddi firmalar hangileri ?
ve bu işi ne derecede yapıyorlar? yani motor ve alternatörleri yurtdışından getirtip montajını mı yapıp satıyorlar yoksa alternatör üretimi yapanlar da var mı?
yani bu işi ciddi ciddi yapan, parçaları da kendileri üreten, imalat yapan firmalar hangileri ?

yani demek istediğim Türkiye'de jeneratör üretimi hangi noktada? sadece montajdan ibaret mi yoksa daha fazlası da var mı?

teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Türkiye'de şu andan sıfırdan jenaratör üretimi yapan yok bildiğim kadarı ile motorlar ve alternatörler hazır alınıp montajlanıyor sadece markaların kendi geliştirikleri jenaratör kontrol kısmı yapılıyor olabilir ondan da emin değilim

bir kaç markada ingiltere menşeli stamford alternatör gördüm
 
yani montaj derken işi hafife almak değil herhalde kastedilen? aslında bu işte çalışan bi mühendis veya tekniker, teknisyen arkadas varsa o paylaşsa düşüncelerini süper olur.
 
adana uztech jeneratör (OpenDNS)
 
jeneratör fabrikasında çalışan arkadaşlar varsa bu konuda bilgi verebilirler. geleceği olan bir sektör müdür, burada çalışan biri daha sonra hangi sektörlerde iş bulma şansına sahiptir ?

bu konulara fikri olan varsa, paylaşırsa sevinirim.
 
işbir aksa teksan indeks [/U]vb. jen firmaları jen firmaları türkiyede üretim yapıyor.ancak arkadaşlarında dediği gibi motorlar ithal edilip alternatörler yerli üretim jenaratör elbetde sanayi tesislarinin vazgeçilmezi haline galdi.gelecek tabi var buişte
 
Türkiye'de şu anda Jeneratör piyasasında pazarda lider konumda AKSA JENERATÖR var. Genpower ve TEKSAN Jeneratör AKSA'ya göre nispeten daha kurumsal ama pazarda henüz AKSA'yı yakalayamadılar. Genpower Fabrikası Ankara'da, Teksan ve AKSA İstanbul'da. Diğer firmalar da var tabi. İŞBİR, İNDEKS gibi.

Genelde AKSA, TEKSAN, GENPOWER Cummins, Mitsubishi, Perkins, Lister Petter marka motorları tercih ederler. Son dönemde bu firmalar Çinden de motor getirip satmaktadırlar.

Alternatör olarak Stamford veya Mecc Alte daha yaygın.

AKSA Jeneratör'ün mevcut tesisinde Alternatör üretimi için donanımı mevcut. Bir dönem kendi üretiyordu ancak sonra fiyat açısından çok verimli olmadığı görülerek alternatör üretiminden vazgeçildi. işbir alternatör de üretiyor.

Jeneratör piyasası belirli bir doygunluğa erişmiş durumda ama biraz da inşaat sektörüne bağlı olarak pazarı da güçlü.

Özellikle büyük güçte jeneratörler Türkiye'de hiç bitmez. Küçük güçte çok firma var ve Çin ya da diğer ülkelerden de yine küçük güçlerde çok jeneratör geliyor.

Bu firmalara ek olarak yakın gelecekte, Anadolu Motor ve Cummins kendi motorlarını üreterek jeneratör piyasasına girmeyi planlıyorlar. Perkins - İLKERLER ortaklığı da bu piyasaya girme hazırlığı yapıyorlar. Şu anda altyapıyı hazırlıyorlar.

Bu piyasada çalışan biri iseniz jeneratör üretiminden, tabi yaptığınız işe bağlı da olarak, elektrik, enerji veya motor , makina firmalarına geçebilirsiniz. Jeneratör piyasası genelde yukarıda saydığım 4 sektöre de eleman veriyor.

Konu ile merak ettiğiniz şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
 
Bir önceki mesajıma eklememişim.

Genelde Türkiye'deki jeneratör firmalarının çalışma mantığı şöyle.

Jeneratörü 7 parça düşünürsek bunlardan Motor, Alternatör, Kontrol Kartı,Radyatör dışarıdan alınıyor. Kontrol Kartının ve Radyatörün Türkiye'de de üreticileri mevcut. Diğer üçü şase, yakıt tankı ve Kontrol Panosu firma tarafından üretilir. Sonra bunlar montaj aşaması ile birleştirilir.

İndeks harici firmalar daha çok bu şekilde çalışır. İndeks biraz farklı bir sistemi vardır. İndeks daha çok diğer firmalardan jeneratör alarak ve kendi etiketini vurup bazı değişiklikler yaparak piyasada yer edinmeye çalışır.
 
Uztech jeneratör, Adana Hacı sabancı Organize San. Bölgesindeki Üretim Tesislerinde %100 yerli malı jeneratör ve alternatör üretebilmektedir.
Uztech yine yerli malı olan TUMOSAN motorların jeneratör grubunda tek yetkili satıcısı ve kullanıcısıdır.
Ayrıca Uztech ford ecotorq kullandığı modellerdede 200Kva ile 300Kva arası %100 yerli,sertifikalı üretimi gerçekleştirebilmektedir.
Uztech ürettiği alternatör grubu ile Türkiye' de TSE-8528-3 sertifikalı tek yerli alternatör üreticisi firmadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,319
Mesajlar
916,676
Kullanıcılar
450,156
Son üye
oguz24

Yeni konular

Geri
Üst