Tek eksen kızak yardim

sercan1986

Üye
Katılım
5 Ağu 2008
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar, yapmak istediğim basit bi sistemde acemi olduğum icin malzeme bulmakta zorlndim.tek eksen üzerinde hareket edecek bi araba olacak bu sistemi step motor ile hareket ettireceğim.üzerinde hic yük olmayacak.ancak step motoru aldiktn snra baktım ki hızı çok düşük.çalışma mesafesi 700mm olan sistemde 200rpm olan step hızını 1000 rpmye nasıl çıkartabiliriz en uygun fiyatla?
 
Eğer hiç yük olmayacaksa triger kasnak ve kayış kullanarak 1:5 oranla 200 deviri diğer kasnakta 1000 devire çıkarabilirsiniz, büyük kasynağı motora küçüğünü de vidalı mile bağlayarak. Eğer vidalı mil kullanmıyorsanız bu eksende sadece ray ve arabanız varsa kayışı arabanın üzerindeki düzeneğe bağlayabilirsiniz.

Tabi bu triger kasnak işinde her türlü torktan kaybınız var. Maliyet tahmini 50-70 lira civarı olur
 
Cevabınız için tesekkur ederim malzemeyi nereden temin edebilirim rica etsem söyler misiniz.ayrıca araba üzerinde sadece 0.5 kglik bir sensor gezdirecegim.
 
http://www.cncmarketim.com/tr/94-triger-kayiş-ve-kasnaklar

mesela burdan alabilirsiniz, şahin rulman, teknik rulman, birlik rulman, çetinkaya otomasyon gibi çeşitli firmalar var internette aratıp veya telefonla arayıp en uygun olanını seçersiniz.

Ancak almadan önce ekseninizin varsa bi fotoğrafını ya da çizimini buraya atarsanız nasıl hareket ettirmeye çalıştığınızı görmüş oluruz, ve burda çok daha bilgili kişiler var onların da fikirlerini bekleyin bence. Belki benim önerim işinize hiç yaramıyor olabilir, bir fotoğraf koyarsanız daha iyi olur.
 
Su ande elimde mekanik olarak somut birşey yok.sadece step sürücü ve step motor var.devri az olduğu için mekaniğe karar veremedim.benim yapmak istediğim lineer olarak bir sensoru 700 mm çalışma aralığında hareket ettirmek.bu hareketi 450mm sini 6 sn de gitmem gerekiyor.
 
Kayış kasnak aktaracağım diye uğraşılmaz.
Motorun miline geçireceğin kasnağın çapını/diş sayısını uygun seç yeter.
Güç zaten yok gibi.
Motor miline bir kasnak ( triger kasnak ) karşısına rast gele bir kasnak arada kayış , kayışı bir şekilde arabaya bağladın ..iş tamam.
Motor milindeki kasnak mesela 20mm = ~~60mm bir turda..
mesela 40mm =~~120mm bir turda...>>> dakikada 120 tur yapsa saniyede 2 tur = 240 mm
sence bu rakam sana yeter mi fazla mı ? :rolleyes:
 
Hah şimdi bende çap/adım hesabı yapmaya başladımdı ki,, @KAZIMUGUR hızlı davrandı. Madem henüz mekenik yok ortada, alternatif aramaya gerek yok. en uygunu dişli/kayış
 
Cevaplar için teşekürler.cahilligime sayın kayış üzerine araba montajını nasıl yapablirm.
 
Arabayı bir kızağa monte et.
Sonra kayışı kızağa kıstır -del vidala ..

ve ya

Çok defa gidip gelme yoksa enlice kayış seç , kayışın üst tarafının altına düzgün saç boydan boya , kayış üzerinde kayar.
Kayışın üzerine sistemini monte et.
 
Kazimugur bey ben bu sistemi kompakt olarak sordum fiyat biraz tuzlu.dediğimiz gibi yapsam step motoru da taksam bu sistemi bi profile tutturacam.maliyet ne olur tahminen
 

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst