tekfen suudı arabıstan

Arkadaşlar adam ilköğretim mezunuymuş. Ben onun yerinde olsam; bekarsam hiç düşünmeden giderim. En azından tecrube olur.
 
arkadaslar tum yorumlara tesekkur ederım bende rusyada santıyecılık yapıyorum 3 senedeır arabıstan fıyatlarını pek bılmıyorum
bu yuzden fıkırlerınız yardımcı olmustur
saygılarımla
 
vay be, ben alaskada balik temizlemistim hic bir vasif falan yok , saati 8 dolardi ustune mesaiye kalirsan saati 12 dolardi.

birde burada ucretlere bak otur agla.
 
Libya da 5 ay çalıştım orada bu şekilde çalışan arkadaşlar var saat ücreti 4 $ günlük hafta sonu 6$ ve 1 gün tatil hakkınız oluyor eğer ben ogünde çalışıcam derseniz 8$ saat ücreti alıyorsunuz günlük 10 saat çalışıyorsunuz eğer mesai yaparsanız hafta içi 6$ mesai ücreti yani arkadaşlar biraz abartmışlar çalışılmaz felan ama içiniz rahat olsun iyi bir çalışma ile elinize aylık 1600-1800 $ geçer. Tekfenin kamp koşullarını evinizde bile bulamazsınız bunu bilin. Tek kötü tarafı sudi arabistan biraz sıcak oluyor ama binanın içi serin olur. Bence yurtdışı iyi bir deneyim olur.
 
suudı arabistanda bazı aksilikler sebebiyle 4 ay kaldım.yazdığın rakamı bir yere bırak, o ülkeye hac ve umre harici gitmek,bana pek mantıklı gelmiyor.
 
Bazı arkadaşlar o parayı bu ülkede de kazanırsın demişler.Ya ben yanlış ülkede yaşıyorum ya da meslek lisesi terk insanlar bu ülkede ayda iyi kötü 1500 TL kazanıyorlar da benim haberim yok.Ben de arkadaşın yerinde olsam hiç düşünmeden giderim.Tabi işin manevi boyutu düşünülünce Suudi Arabistan pek cazip gelmeyebilir.
 
tekfen kendi bünyesine almıyor genelde taşeron firmalara alıyor işçileri ve genelde vasıfsız işçilere asgari ücret veriyor.
 
arkadaşlar demişlerki bahsi geçen para az diye ama türkiyede işi yoksa gitsin para az diye yatmaktansa çalışması daha uygun olur bence ayrıyeten ücrette memleketimize göre kısa vadede daha avantajlı ve bahsi geçen ücretten daha aza çalışan bir çok işçi mevcut keşke daha fazla olsa ama şartlar ortada
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,066
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst