USB girişini yakmamak için?

rigby

Üye
Katılım
11 Tem 2014
Mesajlar
44
Puanları
1
Selamın Aleyküm arkadaşlar;

USB üzerinden watt'lı direnç kullanarak direnci ısıtıcam fakat hatta bununla ilgili örnekler vardı işlemci ile falan yapan vardı kahve ısıtıcı diye geçiyordu buraya kadar tamam fakat anlamadığım kısım şu şimdi bir parça ısınıyorsa çok akım çekiyordur bu akımı usb üzerinden(pc üzerinden) çekiyor o zaman da çıkışı yanar bunu önlemek için ne yapmalıyım?
 
Rus sitesinde gördüm sanırım, seri lamba tekniği ile küçük lamba bağlı çok akım çeken benzeri kısa devre durumunda lamba flamanı kızararak ikaz verecek olay iyice büyüdüğünde sigorta gibi kesecektir, bu koruma dışında zenerli, akım sınırlamalı vb. korumalar düşünülebilir.
 
Fakat şöyle bir durum var bu watt'lı direnci yaklaşık 80 dereceye çıkartmam lazım bu fazla akım demek sonra zaten onu hesaplarım atıyorum 2 dakikada 80 dereceye kadar ısınıyor sonra kendini kapat derim kapatır bunda sıkıntı yok fakat sıkıntı şu bu 80 dereceye kadar gelicek sürede usb girişine zarar verir mi?
@by lent
 
Dostum önemli olan 80 derece değil. Usb üzerinden alacağın voltaj ile bir kaç bin dereceyede ulaşırsın. Önemli olan sana ne kadar ısı lazım. Sıcaklık değil. Isı ile sıcaklık farklı şeyler. Dediğim gibi 5 volt ile size bir kaç bin derece sıcaklığa ulaştırabilirim.

Misal usb den alacağın voltaj ve akım belli. 5 volt ve maksimum 500 ma yada 1000 ma. Bu voltaj ve akımın sana vereceği güç ve watt belli. Bu güçle siz kaç kalori almayı düşünüyorsunuz?

ben olsam USB yi riske atmam. Kaş yapacakken göz çıkartmayın. Gider bir smps güç kaynağı alırım misal 12 volt 5 amper gibi. Bunun çıkışına bir rezistans bağlarım. Bu rezistansı istediğim güce göre wata göre omajını ayarlayıp yada istediğiniz sıcaklığa çıkmak için bir iki deneme yapardım. Varsa elinizde arızalı bir saç kurutma makinasının rezistans teli olabilir yada çevrenizde rezistansçı varsa onlardan tel alıp yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.
 
İnceldiği yerden kopsun ... :) Atasözümüzden yola çıkarsak, 5v veren bakır hat belirlediğin işi karşılamaz en ince veya köşeli yerden yanar, Serkan dostumun da dediği gib laptop çıkışı ,5 -1A verecek güçte tasarlanır, illa 5v tasarladım böyle kullanıcam dersen şu 2A-5A veren çok usb portlu şarjları kullan. Bir atasözü daha evdeki hesap çarşıya uymaz ;).
 
Çok teşşekürler ikinizde o zaman ben şöyle yapıyım güç kaynağı var zaten reziztans teli falan da var bir ayarlayıp deniyim bakalım nasıl olucak çok teşekkürler hepinize sorum olduğu zaman buraya yazarım yardım ederseniz çok mutlu olurum terkardan. Serkan bey sizin acaba skype adresiniz var mı size burda söyleyemiyeceğim bir şeyi anlatmam lazım da bana yardımcı siz olabilirsiniz diye düşünüyorum bu konuda var ise mesaj olarak yollarsanız çok memnun olurum.
@by lent @serkan_48
 
skype yok özelde yazabilirsiniz. Mail var ama hızlı olmaz..
 
WOWW COK MERAÖK UYANDIRICI BIR IS PESINDE ANLASILAN ARKDAS:=)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,018
Kullanıcılar
450,227
Son üye
kullanıcı2343

Yeni konular

Geri
Üst