Uyku Tutmayınca Şimdi Yazayım dedim :)

firzen

Bölüm Yöneticisi
Yönetici
Bölüm Yöneticisi
Katılım
14 Tem 2010
Mesajlar
363
Puanları
6
Yaş
33
Konum
Sheffield
Arkadaşlar Elimde gereğinden fazla her türlü malzeme var(Zamanında Param varken almıştım :D ).Bu malzemelerin bir kaç tanesinin fotoğrafını şimdi Foruma koyuyorum umarım bana yardımcı olabilirsiniz.
Yapmak istediğim şey aslında piyasada olan basit birşey İnfraruj sensör ile GLCD aynı sinüzaidal veya kalp ritim şekline benzeyen grafikleri yansıtmak bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Söylemeyi unuttum MikroC kullanmak istiyorum :)
 
Arkadaşlar yardım edebilecek yok mu?
 
bu malzemeler 1 adet pic 18f4550 iki adet eeprom 1 adette lcd ekran kablo ne olduğunu bılmıyorumda bunlardan ne olur bırer adetse hiç uğraşma sebebı arge yapacaksan bir adet malzemeyle olmaz
 
https://www.kontrolkalemi.com/forum...ak-için-çok-güzel-bir-çevirici-program.68560/

Bu linkte glcd ile ilgili asm ile yazılmış bir program ve resimleri glcd de gösteremek için gerekli koda çevirecek alıntı iki programı paylaşmıştım, glcd sürme konusunda belki deneyimlisinizdir ama fikir verir belki diye yazdım. infraruj sensörle hiç uygulama yapmadım, araştırmada yapmadım bir datasheeti falan varsa bakmak lazım ona göre sürüp aldığınız veriyi glcd de göstermek grafik çizdirmek problem olmaz sanırım. Siz mikro c kullanmak istiyorum demişsiniz mikro c hakkındada hiç bilgim yok asm de yardımcı olmaya çalışırım fakat sizin enfraruj kısmını çözüp birşeyler ortaya koymanız işin başlangıcı olabilir ondan sonra daha iyi yardımcı olabileceğimizi sanıyorum, birde 18f4550 yi bu proje için fazla aslında daha ucuz basit pic varsa elinizde onu kullansanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
 
AR-GE falan değil babam için hediye yapacağım normalde benim alanım biyomedikal değil zaten ben asıl "Mikroelektronik-Gömülü Sistem" üzerine yoğunlaşmak istiyorum.Bundaki amacım babama küçük bir benim tarafımdan yapılmış olan hediye :)

karaapak arkadaşım MikroC PRO for PIC in içinde zaten GLCD programı var kendisi ayarlıyor.Sorunum nereden başlayacağım daha önce bu tarz sensörlerle hiç çalışmamıştım :)
 
Dediklerinizi ayrıca harfiyen yapacağım öncelikle şu "Enfraruj" meselesini bir çözeyim bakalım nasıl çalışıyor :)
 
Assembler ile her adımı kendiniz yazmak zorundasınız , "MikroC PRO for PIC in içinde zaten GLCD programı var kendisi ayarlıyor." gibi bir lüksünüz olmuyor ama hiçbir kütüphanesi bulunmayan elemanların çalışma prensiplerini datasheet lerinden öğrendikten sonra uygun programı rahatlıkla yazabiliyorsunuz, aslında c içine asm kodları yazılabiliyor mikro c ninde içine yazılıyordur belki dediğim gibi asm haricinde hiçbiriyle uğraşmadım. Sensör olarak ds18b20 sıcaklık entegresi kullanmıştım, sensör kullanımı basittir datasheette hangi iletişim protokolünü kullandığından hangi komutlarla ne iş yaptığından bahseder sizde ona göre programı yazarsınız o kadar. Yalnız sizin elinizdeki sadece bir sensör olmaktan ziyade bir cihazın parçasıymış gibi duruyor o yüzden direk ona ait bir datasheet bulunması zor olabilir ancak içindeki entegre veya devre elemanına ait bilgi bulmak daha kolay olacaktır.
 
Yanlış anlamayın o manada demek istemedim bende daha önce hiç ASM ile çalışmadım yani nasıldır değildir bilmiyorum.MikroC ile başladım ve devam ettim.Bunun yanı sıra Evet bu aslında hastanelerde kullanılan "Oksimetre Cihazının PROBU" diye geçiyor.Bunun vasıtasıyla yapacağım anladığım kadarıyla yabancı sitelerden buna bir yükselteç ve filtre devresi kurmak lazım onları arıyorum şimdi de :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,409
Mesajlar
917,385
Kullanıcılar
450,314
Son üye
Şuayıp çelebi

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst