YILLARIN TECRÜBE VE BİRİKİMLERİ AYNI ZAMANDA MİLLİ KAYNAKLARIMIZIN KÜÇÜK BİR PARÇASI DEĞİL Mİ DİR?

Bir insanın mesleğine sevme sebepleri ne olabilir? Maddiyat, mesleğine olan düşkünlüğü, çevredekiler tarafından takdir edilmek....???
Ben sağlık hususunu bir kenara bırakarak bir kişinin içindeki şevk sönmediği sürece meslekteki mücadele mezara kadar devam eder düşüncesindeyim. Ne olursa olsun bu böyledir. Ama adamın sağlık sorunları vardır işi yapamaz hale gelmiştir o konumuz dışında.
Size ben kendi okulumuzda bazı örnekleri vereyim. Okulumuzun en başarılı öğretmenleri emeklileri gelmiş öğretmenler. ;) En başarısız olan içerisinde de emekli olanlar var.;) Benim gözümde emekliliği gelip de aşkla şevkle çalışan öğretmen abilerime bakıyorum helal olsun deyip geçiyorum.
Buradaki ince meselenin ne olduğu aşikar.
AŞK, ŞEVK,İLGİ,ALAKA VE MERAK...
Eğer sağlığınız yerindeyse aşk ve merak hala var ise sevdanız mezara kadar gider ve kimsenin de sizi değerlendirmesine gerek kalmaz.
 
Sayın ŞEF abimizi açıklamaları ile biraz daha yakından tanımak fırsatı bulduk,kendilerine teşekkür ederim.Yılların tecrübelerini paylaşmak için sitemizde gösterdiği üstün gayreti benim düşüncelerimin gerçek hayattaki örneklerinden birisi.....ama daha ziyade ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ , HALK EĞİTİM MERKEZLERİ, hatta ve hatta üniversitelerin ilgili bölümlerinde ki sınıflarda (bunlar hemen aklıma gelen Enerji Mühendisliği , elektrik üretimi ile alakalı bütün ana ve yan meslekler,elektrik ,mekanik ,kimya, çevre maden vs. mühendislikleri veya M.Y. O. )teorik eğitimin yanında direk sahadan uygulamadan örnek verme adına faydalı olur diye düşünüyorum.Bu yazılarım mühendis arkadaşlar tarafından yanlış anlaşılmasın, bir E.M.L. mezunu çalışanın emekli olup üniversitelerde kısa sürelide olsa ders verme iddiam sadece sınırlı sayıda olan tecrübe ve bilgileri sınanmış yıllar içinde bölgesinde isim yapmış iyi araştırılmış teknik personeller içindir.Yaşadığım şehirde ki üniversitede D.P.Ü ne ait mühensilik fakültelerinden birinde DEKAN olsaydım bu amatörce düşünceyi ciddi ciddi düşünür daha profesyonel bir yapı haline getirip uygulardım.
Çalıştığım iş yerinde AR-GE servisinde dört iş arkadaşı abimiz emekli olduktan sonra tekrar çağrıldılar,daha önce kendileri Baş teknisyen ve eşdeğeri Vardiya amiri pozisyonunda çalışıyorlardı.Şimdi ise santralın değişik kademelerinde ne gibi iyileştirmeler yapılır ve daha kaliteli, güvenli ve ekonomik üretim sağlanır bunun çalışmalarını yapıyorlar.Ayrıca yeni kurulacak santral ünitelerinin altyapı çalışmalarında da görev alıyorlar.Bu kalitede ki teknik personel % 3 - 5 ancak bulunabilir,işte bu statüdeki insanlardan yararlanmalıyız.
 
Sn Meraklı Elektrikçi bahsettiğiniz çok ama çok önemli bir husus aslında. Mesleğe yıllarını vermiş ustaların bırakın öğrencilere akademik kariyer yapmış hocalara dahi büyük katkıları olacaktır. Çünkü uygulama tecrübesi az olan bir profesör mesleğe yıllarını vermiş ustanın neler yaşadığını bilmez ama ustanın yaşadıklarını izah edip yorumlayabilir ve yaşanan sorunlara çözüm alternatifleri gerçekleştirebilir. Bir zamanlar bu hususla ilgili üniversitelerle sanayinin entegrasyonu adı altından bir takım adımlar atıldı ama pekte başarılı olmadı. Düşünceniz çok güzel aslında ama bu projenin başarılı olabilmesi için duyarlı,sabırlı,azimli akademik kariyer yapmış insanlarla tecrübelerini cömertçe paylaşabilecek kendinden daha tahsilli insanlara saygısı olan olgun ustaların bir araya gelmesi gerekir. 27 yıllık meslek hayatımda yaşadıklarımı gözden geçirdiğimde bunun çok ama çok zor olacağını düşünüyorum.
 
Sayın Yaşlı Uzman, Allah razı olsun açıklamalarınız bana moral verdi , her ne kadar sonuçtan reel anlamda olumlu sonuç almanın çok zor olduğunu düşünseniz de doğru anlaşılmak adına sevindim.
Sözün kısası ; Toprağa bir tohum attık , inşallah yetkili,etkili ve istekli birileri tarafından kısık sesimiz duyulur da bu tohum başağa durur,meyve verir.Benim yazmış olduğum bu konu inanıyorum ki geçmişte belki uygulanmak istendi ,başarılı olmadı,belki sadece düşüncede kaldı , velhasıl kamuya ait bir durum ve derdi birde ben dile getirmiş oldum.İnşallah kontrol kalemi.com sitemiz ile sesimiz çok daha fazla insana ulaşır.Bu konuya her anlamda çok büyük katkılar sağlayacak insanlarımız sahip çıkarlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,249
Kullanıcılar
450,075
Son üye
oodak

Yeni konular

Geri
Üst